Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2015. december 20 – vasárnap 11:00 óra – ECHO-TV

150 éves az Országos Erdészeti Egyesület / Debrecenben nyílt meg az újabb Erdei Delikátesz bolt / Vadászkamarai esték Tapolcán / Építsünk vadászautót! – III. rész: Ablakos kabin

1.1-OEE

150 éves az Országos Erdészeti Egyesület

Magyarországon kevés civil szervezet, szakmai egyesület tekint vissza másfél évszázados múltra úgy, hogy tagsága mind a mai napig meghatározó szerepet játszik nem csak a jelen, hanem a nemzet jövőjének formálásban is. Az 1866. december 9-én alapított Országos Erdészeti Egyesület jubileumi emlékévének ünnepségét 2015. december 8-án, Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác Termében nyitották meg.

2-ERDEI DELIKÁTESZ

Debrecenben nyílt meg az újabb Erdei Delikátesz bolt

Miskolc, Tatabánya és Székesfehérvár után Debrecenben nyílt meg az Erdei Delikátesz bolthálózat negyedik tagja a VADEX Zrt. jóvoltából. Magyarországon jelenleg kevés olyan hely van, ahol az erdőhöz, mezőhöz kapcsolódó termékek egy helyen megvásárolhatóak. Az Erdei Delikátesz bolt erre ad lehetőséget a háziasszonyoknak. Az üzlethálózatban teljesség igénye nélkül a fűszerektől elkezdve az alapanyagokig minden beszerezhető: a legkülönfélébb vadhústerméktől a mézeken, lekvárokon, gyümölcsleveken, szörpökön, szárított és konzerv gombákon át egészen a fűszerekig. A tervek szerint hamarosan újabb üzlet nyitása várható.

3-Tapolca

Vadászkamarai esték Tapolcán

A 2015 évi Megyei Vadászati Fórum évzáró rendezvény november 13-án a tapolcai Artemisz vadászházban került megrendezésre a Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében. A Vadászkamarai Esték rendezvénysorozat kiváló alkalmat teremt arra, hogy a megye vadászai rendszeresen találkozzanak és megvitassák egymással az aktuális vadgazdálkodási kérdéseket. Napirendi pontként ismertették a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Bakonyerdő Zrt. közös kutatási programját „A vaddisznó viselkedése a balatoni nádasokban és környékén” témában. A rendezvény zárásaként tájékoztatót tartottak a vadászati törvény tervezetéről.

4-PickUp

Építsünk vadászautót! – III. rész: Ablakos kabin

Vadászautó építő sorozatunk harmadik részében Florin barátunk megmutatja, hogyan kell egy gyönyörű vadászautóra felszerelni egy ablakos kabint. Ezzel a zárható, por-és vízmentes felépítménnyel az autónk kap egy zárt részt, melybe bátran be lehet pakolni csomagokat, értékeket. A kabinon található még két hosszanti sín, amely arra alkalmas, hogy bármilyen kereszttartót rá tudunk helyezni, akár csomagszállító dobozokat, ezáltal szállíthatóvá válnak a csomagjaink. Gyakorlatilag az autó rendszere fogja működtetni azokat az elektromos berendezéseket, amelyek a kabinban léteznek. Ha az autóra is teszünk egy tetőcsomagtartót, akkor hosszú létrákat is tudunk szállítani vele, tehát munkabírásra lehet használni az autót. Ismerkedjenek meg ezzel a praktikus megoldással!

Filmünket 2015. december 20-án, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz