Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2015. november 28 – szombat 17:30 óra

Megnyílt a Sümegi Afrikárium / Dám Trófeaszemle Pusztavacson /  LIFE pályázat fóruma Kaszón / Dám Trófeamustra az Óbiródi Vadászháznál

 

1-Sümeg

Megnyílt a Sümegi Afrikárium

A vár és a történelmi belváros mellett újabb attrakcióval gazdagodott Sümeg város: 2015. október 22-én megnyílt a Sümegi Afrikárium – Afrikai és hazai vadászati trófea kiállítás. A mintegy 220 darabos trófeagyűjteményben itt találhatóak a legjellemzőbb afrikai élőlények: egészen kis testű antilopok, de az elefántagyarak mellett kitömött oroszlánok és majmok is helyet kaptak. Az OMVK Veszprém Megyei területi Szervezete kezdeményezte azt, hogy a gyűjtemény Sümegre kerüljön. A város környékén sokan hódolnak a vadászat szenvedélyének, minden bizonnyal nekik is élmény lesz megtekinteni a kiállítást. A trófeagyűjteményt egy magyar család adományozta a városnak.

 

2-Pusztavacs

Dám Trófeaszemle Pusztavacson

A NEFAG Zrt., mint a pusztavacsi vadászterület vadászatra jogosultja, a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a térségi vadásztársaságok együttműködésének keretében a 2015. évi dám trófea mustráját. Az eseményre november 4-én, a Pusztavacsi Vendégháznál került sor. A barcogási szezonban terítékre került bikák idei gyűjteménye közel 100 darabból állt, köszönhetően annak, hogy nyolc vadászterület is képviseltette magát a bemutatón. A 2015. évi barcogási szezon a Pusztavacsi Erdészeténél egy erős közepes eredményt hozott. Kiemelkedő trófeát nem sikerült az idén elejteni, viszont az átlagsúlyokat tekintve az idei év erősebb lett, mint a tavalyi.

 

3-Kaszó

LIFE pályázat fóruma Kaszón

Napjainkban egyre inkább kihívást jelent a globális felmelegedés, illetve a klímaváltozás, erre próbált a társaság olyan választ keresni, amely hatékony eredményeket is képes felmutatni. A pályázat fő célkitűzése a térségben tapasztalható folyamatos talajvízszint csökkentés megállítása és visszájára fordítása, illetve a Nyugat-Belső-Somogy kistáj területén található Natura2000 védettséget megalapozó természeti környezet egészségi állapotán való javítás volt. A pályázat keretében főleg a vízvisszatartás valósul meg, az előkészítés megtörtént, jelenleg pedig kivitelezési munkák zajlanak.

 

4-Óbiród

Dám Trófeamustra az Óbiródi Vadászháznál

Immár hagyományőrző módon, a dámbarcogás záróakkordjaként rendezték meg a Gyulaj Zrt. Óbiródi Vadászházánál a terítékre került dámbikák trófeáit bemutató szemlét. A társaság területén október hónapban, a trófeamustra napjáig 120 gyulaji és pincehelyi dámszarvas került terítékre. Ezek közül 66 trófeát mutattak be, melyek számot adtak a társaság vadgazdálkodási és vadászati tevékenységéről, tovább erősítve a magyar minőségi dámgazdálkodás nemzetközi jó hírnevét. Gyulaj egészen különleges helyzetben van, mert régebb óta él dám a területen és írásos nyomai csaknem 200 év óta vannak arról, hogy itt a kiváló dámgazdálkodás eredményes dámvadászatot folytat.

 

Filmünket november 28-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz