Szent Hubertus misén, az Uzsai Erdészeti Igazgatóságnál – 2015.10.16.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. által megszervezett szentmise nagy érdeklődésre tartott számot

22

A rendezvényen részt vett Pap Gyula az Országos Vadászkamara alelnöke, Perger Miklós a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály vezetője, Szi-Benedek József a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint az érintett önkormányzatok képviselői és a környékbeli vadászatra jogosultak képviselői közül is sokan eljöttek.

10

7

A társaság által első alkalommal megrendezésre került Szent Hubertus mise egy hagyományőrző rendezvény első állomása. A rendezvény célja Szent Hubertus püspök által teremtett hagyományok előtti tisztelgés, a vadászatra jogosultak előtti bemutatkozás, kapcsolaterősítés.

6

21

A misét dr. Renner Sándor plébános celebrálta. A rendezvény színvonalát a Bakonyi Vadászkürt Egylet emelte.

23 17 18 12

24

Simon Sándor erdészeti igazgató, Uzsai Erdészeti Igazgatóság

„A mai alkalommal a Szent Hubertus mise keretében erkölcsi útmutatást adunk a többi vadásznak és megpróbálunk ráhangolódni szellemiségben is az elkövetkezendő vadászidényre. Az erkölcsi útravaló megörökítését tartjuk fontosnak. Az Uzsai vadászterület 2015. áprilisától újra az erdőgazdaságunk kezelésében áll. Alapvetően egy alapoktól történő vadgazdálkodás felépítése zajlik. Én ezt különösen fontosnak tartom, mivel a vadgazdálkodás és az erdőgazdálkodás a mai időkben nagyon fontos, ezáltal tudjuk megteremteni a hosszú távú gazdálkodásunk alapjait, illetőleg itt tudunk a természetben összhangban gazdálkodni. Bízom benne, hogy a Hubertusz misével tudtunk a civil társadalom felé is nyitni, olyan vadászati értéket feléjük közvetíteni, ami által a vadászat társadalmi elfogadottsága nőhet.

1 2 3 4 25 5

15 13

14

Filmünket november 22-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz