Megdőlt a Veszprém megyei rekord! – 2015.10.01-i forgatás

Az OMVK Veszprém megyei Területi Szervezetétől érkezett a hír, hogy Lovászpatonán több évtizedes megyei rekord dőlt meg: Soós Anita élete eddigi legnagyobb gímbikáját ejtette el 2015. szeptember 22-én!

35

A szarvasbika kapitális méretű volt: a megyei trófeabíráló bizottság a bika korát 12 évesre becsülte, páratlan agancsának bruttó súlyát 16,5 kg, nettó súlyát pedig 13,49 kg-ra mérte. A bika közel 230 pontot kapott, amely magasan aranyérmes és ezzel tovább öregbíti Lovászpatona hírnevét.

34

Soós Anita a kísérő vadásszal, férjével, Soós Rolanddal

33

Barátnőjével, Vaáry Csillával, aki szintén vadászhölgy

Soós Anita férjével, Soós Rolanddal vadászott aznap a területen. Roland tavaly már többször hallotta bőgni a bikát, de csak a távoli morgását hallotta, így már nagyon várta az idei bőgést. Szeptember 22-én még világosban értek ki a magasleshez. Még jó lővilágnál vették észre, és olyan hirtelen jelent meg, hogy nem hittek a szemüknek, amikor a bika felbukkant! Roland bátorítására Anita percig célozta, mivel eleinte fel-alá járkált egy mederben. Végül, amikor a bika olyan helyre ért, hogy biztonságos lövést lehetett rá leadni, Anita elsütötte a fegyvert és 170-180 m távolságból terítékre került a kapitális méretű gím. Hagyományos módon megtörtént a vadat megillető utolsó falat, a birtokbavételt jelző zsákmánytöret és a terítékre hozót illető vadásztöret átadása is.

14

Ez a trófea nemcsak Anita életének, hanem egyben Lovászpatona községnek és a Csángota-ér Vadásztársaság működésének is egy újabb mérföldköve, hiszen biztosan vadásztársasági rekordról beszélhetünk!

15

25 9  13 12

17

Soós Anita vadászhölgy, Csángota-ér Vadásztársaság

„Nálunk a családban nagy hagyománya van a vadászatnak, édesapám és nagyapám is vadász volt, gyermekkoromban mindketten sokat tanítottak. Életemet vadászok körében éltem, így nem volt kérdés, hogy ezt a hivatást válasszam. Később a párommal együtt tettük le a vadászvizsgát, együtt folytattuk a vadászatot, aki a mai napig sokat segít nekem. A nagy nap előtti időszakban már több alkalommal jártunk ki folyamatosan a területre. A lövés előtt utolsó másodpercekben nagy higgadtság lett úrrá rajtam, megszűnt a külvilág és csak a lövésre koncentráltam. Amikor elsütöttem a fegyvert, a bika bejelzett, és 15-20 méter után lefeküdt.  Egyébként aznap volt egy olyan megérzésem, miszerint nagy bikát fogunk lőni, de álmomban sem gondoltam arra, hogy ilyen hatalmasat sikerül terítékre hoznom. Először édesapámat hívtam, majd a család többi tagja is gratulált ehhez a csodálatos eredményhez. Nagyon sok pozitív véleményt kaptam és büszke vagyok arra, hogy ez a trófea Lovászpatonához köthető, itt is marad, öregbítve a település és a Csángota-ér Vadásztársaság hírnevét!”

20 18 9 13

5 8

 

Filmünket október 18-án 15:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz