Tisza-tó – Fogási napló – 2015. április

ponty-1

Sarudi 22 kilogrammos ponty – visszaengedve

Ritecz Balázs gyáli horgásztársunk rendszeresen látogatja a Tisza-tavat. Legutóbbi horgászélményét osztotta meg halőr kollégánkkal, aki dokumentálta a méretes, 22 kilogrammos ponty visszaengedését. Balázs április 30-án, éjszaka 11 órakor fogta a potykát Sarud térségében. Gratulálunk az eredményhez, és a sporthorgászhoz méltó bánásmódhoz! A visszaengedés pillanatáról készült videó ide kattintva érhető el.

 

Ponty-2

8 kg-os nyurga a Valki-medencéből

 

A tilalom előtti utolsó hétről érkezett fogási beszámolóban Pintér Márk pontyzsákmányát mutatjuk be. A képen látható 8 kg-os nyurgát a déli órákban, banános bojlival, Tiszavalk térségében fogta horgászvendégünk. Fotózás után visszanyerte szabadságát a szép ponty. A Pintér család többi tagjával egy 15 kg fölötti példányt is szákba tereltek horgásztúrájuk során, de erről a fogásról sajnos nem készült használható fotó.

 

 

 

ponty-3A Kis-Tisza ajándéka

Tasi Zoltán horgásztársunk április 27-én és 28-án a Kis-Tiszán pecázott. Beszámolója az alábbiakban olvasható: ” A két nap alatt négy szép ponttyal ajándékozott meg a Kis-Tisza. Első nap 4, illetve 5,5 kg-os példányokkal, míg másnap egy 8,65 és 8,75 kg-os nyurgával. A két gyönyörű nyurgát feeder bottal és 20-as zsinórral sikerült szákba terelni. Csalinak fűzött kukoricát, valamint pelletet használtam. ” Gratulálunk!

 

 

ponty-4

Ponty Sarud térségéből – visszaengedve

Ismét pontyfogásról számolunk be melyet Székely Szabolcsnak köszönhetünk. “Május 2. napján, hajnali 3 órakor húzós kapással jelentkezett a 9,5 kilogrammos hal. Majd 15 perces fárasztás után sikerült partra segíteni. Fotózást, mérlegelést követve visszanyerte szabadságát a gyönyörű potyka.” Gratulálunk!

 

 

(Szöveg és képek: http://www.sporthorgasz.eu/ )