Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. június 7-i adás

Megkezdődött az új Vadászati törvény társadalmi vitája / Megyei Vadásznap Pápán / Erdésznők Országos Találkozója / 15 éves a Grube Kft. / Muzsikál az Erdő 2015 – Mátrai Művészeti Napok – június 27-től július 5-ig

Megkezdődött az új Vadászati törvény társadalmi vitája

1-N

Sajtótájékoztatón mutatta be május 21-én dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a készülő jogszabály koncepcióját, és ezzel elindult a törvény társadalmi egyeztetése is. A tájékoztatón, amelyen részt vettek az érintett érdekképviseletek szervek vezetői ( dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Pechtol János, az Országos Magyar vadászati Védegylet ügyvezető elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke ) elhangzott: az egyeztetés alapján nyáron készülhet el az új Vtv. normaszövege. Ezt a Kormány nyújthatja be az Országgyűlésnek, amely ősszel tárgyalhatja és fogadhatja el a törvényt. A jogszabály 2016. január 1-jével léphet hatályba.

 

Megyei Vadásznap Pápán

2-N

Mondhatni “nagykorú” lett a hagyományos, Pápai Agrárexpó keretében megtartott Veszprém Megyei Vadásznap, hiszen idén már tizennyolcadik éve annak, hogy a város teret ad a rendezvénynek. Pápa városa jól döntött akkor, amikor a vadászokkal szövetkezett, hiszen a vadászok és a vadászat megismertetése a nagyközönséggel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a civilek jobban elfogadják tevékenységüket.

 

Erdésznők Országos Találkozója

3-N

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület rendezésében május 15-16-án került sor az Erdésznők Országos találkozójára Szombathelyen. A vendéglátók a rhododentron virágzás idején színpompás Jeli-Arborétumba is meginvitálták a résztvevőket. – “Az Országos Erdészeti Egyesülettől jött az ötlet, az első Erdésznők Országos Találkozójára, amely 1988-ban meg is valósult. Ezen a rendezvényen arról tanácskoztunk, hogy a szakmában mit lehetne jobban csinálni, melyek azok a szakágak amelyek nagyobb figyelmet igényelnének, és egyáltalán hogyan lehetne jobbá tenni a munkát. “  – Dr. Ráczné Dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, nyugdíjas múzeum igazgató.

 

15 éves a Grube Kft.

4-N

15 éves fennállása alkalmából a Grube Kft. jubileumi ünnepet tartott május 15-én, amire meghívta több partnerét. – “A kezdeti időszakban igen sokat dolgoztunk, tettük a dolgunkat reggeltől estig, sokszor utána is. Elég szerény körülmények között indultunk. Ez alatt a 15 év alatt jutottunk el oda, hogy úgy nézünk ki, mint egy rendes cég. Úgy gondolom, hogy jó alapot teremtettünk arra, hogy egy hasonló aktív, eredményes periódust megérhessünk.” – Szaniszló Gábor ügyvezető, Grube Kft.

 

Muzsikál az Erdő 2015 – Mátrai Művészeti Napok – június 27-től július 5-ig

5-N

Június 27 és július 5 között újra Muzsikál az Erdő, és a Mátrai Művészeti Napok gazdag programokkal várják az erdő, és a zene szerető érdeklődőket. – “Nagyon sok rendezvényen vettem részt muzsikus pályafutásom alatt, mégis, mikor megérkeztünk koncertünk helyszínére, úgy éreztem, hogy most érkezett el muzsikánk a maga természetes közegébe. Hihetetlen volt az az érzés, amely muzsikánkat valóban hitelessé tette a természet segítségével. Olyan érzés volt, mintha a fák velünk muzsikálnának. Az erdő, amely életet sugároz, békességet ad, olyan csodálatossá tette a koncertünket, amilyen érzéssel nagyon ritkán találkoztam életem folyamán.” – Így nyilatkozott a „Muzsikál az erdő”-s koncert élményéről Pál István Szalonna.

 

Filmünket 2015. június 7-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz

v-2

https://www.facebook.com/PROGRAMOKHATVAN            

http://tavaszifesztival.hatvan.hu/