Miniszteri látogatás a Soponyai Vadhúsfeldolgozó Üzemben – 2015. 04. 29

2015. április 29-én Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üzemlátogatást tartott a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó üzemében. Látogatásának célja az volt, hogy megismerkedjen a hazai vadhús felhasználás, feldolgozás és forgalmazás, valamint a vadhús közétkeztetésbe juttatásának lehetőségeivel, a hazai vadhús fogyasztás növelésének lehetőségeivel.

s-2

A 22 erdőgazdaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium elkötelezett az állami szektorban képződő vadhús árualapnak az állami feldolgozókba juttatásában és a belföldi feldolgozásban. A megnövekedett árualap a jelenlegi piaci helyzetben biztonságosan értékesíthető, ezért kapacitásbővítésre van szükség. A minisztérium és a társaság között megkezdődtek az egyeztetések egy új vadfeldolgozó üzem létesítéséről.

 s-5

Majoros Gábor vezérigazgató bemutatta az oltalom alá vont „Erdei Delikátesz” üzletlánc első üzletét és annak választékát is. A társaság elsősorban az állami tulajdonú erdőgazdaságok, majd további vállalkozások, őstermelők bevonásával lehetővé kívánja tenni az arra jogot szerzők részére az „Erdei Delikátesz” védjegy használatát. A védjegy használatának biztosítása alapja és kiindulópontja kíván lenni egy országos, erdei delikátesz termékeket értékesítő üzlethálózatnak.

s-3

A termékkör az adott területre jellemző vadhús-, és feldolgozott vadhús, és vadhúskészítmények mellett olyan tájjellegű áruk széles köre, amelyek hazai, helyi erdei nyersanyagokból, alapanyagokból készültek és amelyek az adott földrajzi, termőhelyi, feldolgozási sajátosságokat, adottságokat képviselik.

 s-4

“Az Erdei Delikátesz szaküzletnek az a célja, hogy az erdei termékeknek legyen a tárháza, és az erdőgazdaságok termékeit be tudja mutatni. Tehát nem csak a VADEX Zrt.-ről van szó, hanem a társ erdőgazdaságokról is.  Terveink szerint egy országos hálózatot szeretnénk létrehozni, amelynek második üzletét májusban, Miskolcon fogjuk avatni. Majd még ebben a félévben Szolnokon, Tatabányán és Nyíregyházán is szeretnénk egy Erdei Delikátesz szaküzletet nyitni. Nagyon fontos a számunkra, hogy közvetlenül tudjuk ezeket a termékeket eljuttatni a vásárló közönséghez.” – Majoros Gábor, vezérigazgató, VADEX Zrt.

 

Tudósításunkat 2015. május 10-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz