Jótékonysági vadászat – 2014.12.27 – Nádasdladány

Jótékonysági vadászat – 2014.12.27 – Nádasdladány

j-2

“A mai vadászatunk elsősorban nem a vadászatról szól, hanem arról, hogy egy jótékonysági terv keretében segítsünk azoknak a gyermekeknek, akik a születésüktől hátrányban és problémával küszködnek. Könnyítsük meg az életüket!

n-14

A vadászatunk teljes bevételét a Fejér Megyei Kórház újszülött osztályának ajánlottuk fel, azzal a céllal, hogy a műszerezettségükön tudjanak javítani, és ezzel a kisgyermekek életét meg tudják könnyíteni.” – Fürész Attila, elnök OMVK Fejér megyei Területi Szervezete.

n-1

“Mivel úgy hirdettük meg a mai vadászatot, hogy István – János napi jótékonysági vadászat, így először tisztelettel köszöntöm az Istvánokat, Jánosokat, akiknek nagyon jó egészséget kívánunk, névnapjuk alkalmából! A Karácsony a béke, és a szeretet ünnepe, és közelsége miatt kötődik hozzá az István, János nap is. Ezt követi a december 27-i vadászat, amely nálunk már megszokott szervezéssel, és érdeklődéssel zajlik.

n-2

Ennek értékét, a tavaly elkezdett karitatív cél tovább emelte! A mai vadászatnak a jótékonyság legyen tehát a célja. Gróf Nádasdy Ferenc volt ennek a kastélynak a tulajdonosa, ahol most vagyunk, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet alapítójaként is ismert.

n-4Innen indult tehát egy eszme, amelyhez szorosan kötődik a mai vadászatunk kettős célja is. Egyrészt az élményszerzés, a közös vadászat élménye, másrészt pedig a karitatív tevékenység.”…” A vadászat szépsége, íze, ma valahol mindenkiben előjött. Éreztem azt a pezsgést,  ami az utolsó perceket megkoronázta.

n-3

n-5

Örülök, hogy két évvel ezelőtt a Fejér megyei Vadászkamara elindította  azt a jótékonysági rendezvényt, ami a vadászathoz kapcsolódik. Így a vadászat útján tudunk olyan célt kitűzni,  ami konkrét segítség formájában jelenik meg…

n-11

Örömmel jelentem be, hogy 900 ezer Ft- os támogatást tudunk átadni a Székesfehérvári Szent György kórház részére…Szeretném megköszönni minden vadásztársam támogatását, aki jelentkezett a mai jótékonysági vadászatra.” – Pechtol Lajos, titkár OMVK Fejér megyei Területi Szervezete.

n-12

„Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek bennünket, a rossz tettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket. Tetteink beépülnek a személyiségünkbe. Nem tudunk úgy jók lenni, hogy ezáltal jóvá ne váljunk. Nem tudunk úgy törekedni az igazságra, hogy ne váljunk egyre inkább igaz emberré. Nem tudunk úgy hazudozni, hogy ne váljunk előbb-utóbb hazuggá. Tetteink meghatároznak minket. Az ember azzá válik, amit tesz.” – Böjte Csaba, A Szeretet Bölcsője című könyvéből.

 

Képtár:

n-10

n-7

n-9

n-8

n-6

n-13

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

 

(szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ)