Pro Meritis Arany Emlékérmet kapott Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója

Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója részére Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis Arany Emlékérmet adományozott. A kitüntetést Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere 2014. december 12-én, a VERGA Zrt. évzáró, karácsonyi ünnepségén adta át a díjazottnak.

T-1

A Pro Meritis díjat az önkormányzat Veszprém anyagi, szellemi és művészeti értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért végzett tevékenységért adja.

T-2

Tengerdi Győző nagy szakmai felkészültséggel irányítja, fejleszti az erdőgazdaságot, nagy figyelmet fordítva a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseinek védelmére. Vezérigazgatósága alatt a VERGA Zrt. számos veszprémi és város környéki fejlesztést valósított meg.

Nevéhez köthetők „A jövő a kezünkben van” elnevezésű közjóléti fejlesztések keretében a kerékpárutak és túraútvonalak bővülése, a kilátók és erdei pihenőhelyek kiépítése. Munkásságában fontos szerepe van a társadalmi szerepvállalásnak.

Szociális érzékenységével hatékony kapcsolatokat alakított ki önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, egyházakkal, a lakossággal. Számos közhasznú akció valósult meg általa.

(szöveg és képek: Veszprém TV)