Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. december 7-i adás

Vadásznap Vásárosnaményban – II. rész / Hivatásos Vadászok II. Országos Szakmai Konferenciája – Hatvan – I. rész / Függőleges rönkvágó szalagfűrészek átadása Franciavágáson / Trófeaszemle Kelebián / A vadászati kultúra és a kulturált pálinka fogyasztás szorosan kapcsolódik a természethez / Karácsony előtti termékmustra az SP-JAGD Vadászboltban / Miért pont a GRUBE?

 

Vadásznap Vásárosnaményban – II. rész

1-múzeumOktóber 30-án Vadásznapot rendezett Vásárosnaményban a Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetsége.

Az esemény alkalmából Vadászházat avattak Jándon és megnyitották a régió legjelentősebb Vadászati Múzeumát. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megnyitó beszédében kiemelten foglalkozott a vadászat társadalmi elfogadtatásával.

Rámutatott arra, hogy a vadászat elismertségét segítik azok a múzeumok, amelyek nemcsak vizuális, hanem attraktív módon is bemutatják a vadászat értékeit, az állatvilágot.

Üdvözölte, hogy Vásárosnaményban Kiss B. Zoltán, a Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetsége elnökének jóvoltából egy olyan értékes gyűjtemény kerül a nagyközönség számára megtekinthetővé, amelyben az európai, és az afrikai vadállatok szinte teljes vertikuma megtalálható.

 

Hivatásos Vadászok II. Országos Szakmai Konferenciája – Hatvan – I. rész

2-hatvanAz Országos Magyar Vadászkamara november 7-én Hatvanban, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban rendezett országos tanácskozást a vadgazdálkodási szakma gyakorlati szakemberei, a vadászterületeken szolgálatot teljesítő hivatásos vadászok számára. A tanácskozás és az ott elhangzottak is annak a folyamatnak részei, melyet a vadászati érdekképviseletek évekkel ezelőtt tűztek ki célul, nevezetesen a magyar vadászat jó hírnevének visszaállítását.

A konferencia helyszíne is tudatosan került Hatvanba, az idén tavasszal átadott vadászati múzeumba, melyet a rendezvényre érkezők a tanácskozást követően térítésmentesen megtekinthettek. A rendezvény jelentőségét mutatta az is, hogy az OMVK-OMVV szakmai partnereinek – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Földművelésügyi Minisztérium, a NÉBIH és az ORFK – vezetői is megtisztelték a tanácskozást.

 

Függőleges rönkvágó szalagfűrészek átadása Franciavágáson

2-frA Bakonyerdő Zrt. újonnan átadott függőleges rönkvágó szalagfűrészei a mennyiségi és az értékkihozatal javításával nagymértékben hozzájárulnak a Franciavágási Fűrészüzem termékei piaci pozíciójának erősítéséhez. A nagyobb mennyiségű felvágás fajlagos költségcsökkentést eredményez, és több késztermék értékesítésének lehetőségét biztosítja.

Mindezek együttes hatása az üzem eredményességének javulásához vezet. A beruházást a Bakonyerdő Zrt. teljes mértékben saját forrásból hajtotta végre.

A vidék fejlődésének munkahelymegőrző fejlesztéseivel elősegíti annak a célnek az elérését, hogy az állami területeken gazdálkodó erdészeti társaságoktól lehetőség szerint egyre kevesebb fűrészipari alapanyag kerüljön feldolgozás nélkül a vevőkhöz.

 

Trófeaszemle Kelebián

kép-1A térségi vadászati kapcsolatok fejlesztésének, valamint a saját területen terítékre hozott trófeák bemutatásának szándékával 2014. november 5-én, immár harmadik alkalommal rendezett a KEFAG Zrt. trófeaszemlét a Kelebiai vadászterületén. A rendezvény célja az volt, hogy a vadászat elfogadottságát és népszerűsítését is elősegítse. A szinte tavaszt idéző időben megtartott szemlén több mint nyolcvanan vettek részt, a vadászvendégeken, vadászatszervezőkön és erdőgazdasági szakembereken kívül a tompai Szabó Dénes Általános Iskola hatodikos tanulói is ismerkedtek a vadászat szépségével.

kép-2Kiállításra került 38 db dámtrófea: egy, még bírálatra váróval együtt 29 db kelebiai mellett 3 db-ot a KEFAG Zrt. Mélykúti Vadaskertje, 4 db-ot a szomszédos Balotaszállási Rákóczi Vadásztársaság, 2 db-ot pedig a DALERD Zrt. Ásotthalmi Erdészete mutatott be. Az idei kelebiai dámbarcogás is kiváló lapátosokat tartogatott a vendégek számára. Az október végéig elejtett és a megyei trófeabírálaton bemutatott 28 darab (fiatal, középkorú, öreg) agancsból összesen 22 db kapott érmes minősítést, a következő megoszlásban: 17 db arany-, 4 db ezüst- és 1 db bronzérem.

 

 

A vadászati kultúra és a kulturált pálinka fogyasztás szorosan kapcsolódik a természethez

4-BolyhosAz elmúlt évben sok vadász rendezvényen, trófeaszemlén, kiállításon forgatott a HAZAI VADÁSZ stábja, és szinte valamennyin találkoztunk Bolyhos Laci bácsival, aki legtöbbször kiállítóként, vendéglátósként, a Bolyhos család többszörös termékdíjas pálinkáját, facebook-os zsargonnal szólva “osztotta meg” a látogatókkal. A vadásztársak is mindig szívesen tesztelték a különböző gyümölcsökből készült 50%-os nedűt. 

A vadászati kultúra és a kulturált pálinka fogyasztás szorosan kapcsolódik a természethez. Mindkét esetben fontosak az írott és íratlan szabályok. Ha a vadászbarátok találkoznak, a sikerről vagy sikertelenségről jobb egy-egy pohárka igazi magyar pálinka mellett beszámolni egymásnak, főleg ha egy ízletes vadétel is követi a társalgást. Ne felejtsük el: A pálinkafőzés technológiája évszázados tapasztalatok összessége, és ez tette hungarikummá a magyar pálinkát!

 

Karácsony előtti termékmustra az SP-JAGD Vadászboltban

5-sp-jagdMilyen öltözéket és lábbelit célszerű viselnünk a zimankós napokon? Mit vásároljunk Karácsonyra vadász családtagjainknak, barátainknak? A válaszokat az SP-JAGD Vadászbolt tapasztalt szakértői fogják megadni, és az adásból megismerhetjük az OUTFOX prémium kategóriás ruházatát. Ennek felsőruházata vízálló, szélálló, nem susog, és nagyon kényelmes viselet. A legnagyobb jellegzetessége, hogy az emberi testszagát benntartják.

A gyártók jelszava: Come closer! – Kerülj közelebb a vadhoz! Minden egyes felsőruházatban található egy speciális, szén tartalmú mikrofilter, amely képes teljes mértékben magában szívni, benntartani az emberi testszagot. Ezért a vadász még kedvezőtlen szélirány esetén is képes a szükséges távolságra megközelíteni a megfigyelt vadat.

 

Miért pont a GRUBE?

6-GrubeKözeledik a tél, amely a vadászok számára az izgalmas hajtások időszaka is, mikor a hidegben, a hóban kell helytállni, elviselni az időjárás szélsőségeit. Ehhez azonban szükség van olyan felszerelésre, amely nemcsak abban segíti a vadászt, hogy ne fázzon és az adott időjárási szituációt komfortosan élje meg, hanem abban is, hogy gond nélkül élvezze a téli vadászat örömeit.

Érdemes tehát alaposan megtervezni a kinti ruházatot! Ebben kapunk most segítséget, hiszen a GRUBE Kft. érdi szaküzletében a téli vadászathoz, az outdoor időtöltéshez, tevékenységhez szükséges felszerelések rendkívül széles választékát találjuk.

A HAZAI VADÁSZ stábja a téli vadászatokhoz szükséges csizmák, bakancsok és ruházatok világába látogatott el, ahol első kézből, a GRUBE szakértőitől ismerhetjük meg azok tulajdonságait!

 

Műsorunkat 2014. december 7-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag