Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. szeptember 28-i adás

Egy 13,9 kg-os bika Zalából / “Mesélnek az Erdők – Mezők állatai” – Könyvbemutató Sopronban / Zalai Vadászati Évadnyitó – Sohollár – II.rész / Kapitális bika a Lábodi Erdészetből / VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál – Soponya – II.rész / Vadászati Évadnyitó – Ludasszállás – II.rész / HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

Egy 13,9 kg-os bika Zalából

st2Izgalmas hír nyomába eredt a HAZAI VADÁSZ stábja, mert a Zalaegerszegi Nimród Vadásztársaság babosdöbrétei területén szeptember 10-én hajnalban rendkívül erős bika esett. Rosta Lászlóval, a NIMRÓD Vadászújság Zala megyei tudósítójával együtt érkeztünk Babosdöbréte község határába, hogy találkozzunk a páratlan tizennégyes agancsot viselő, tíz évnél idősebb agancsár elejtőjével,  Szili Gáborral és kísérőjével, Rabi Attila sportvadásszal.

“Negyven éve vadászom, de mikor azon a bizonyos reggelen a terítéken ezt a bikát megláttam, akkor kétszer is megemeltem a kalapomat, mert ilyen trófeával régen találkoztam. Nagyon sok zalai bikát, nagyon sok más területről származó bikát láttam, bíráltam, de ez – nyugodtan mondhatom -, a mi területünkön kuriózum!”- kommentálta a ritka trófeát Rosta László.

 

“Mesélnek az Erdők – Mezők állatai” – Könyvbemutató Sopronban

k1Régen forgatott olyan eseményről a HAZAI VADÁSZ stábja, ahol a nézők java részének az átlagéletkora 10 év alatt volt. 2014. szeptember 13-án, Sopronban, az MKB Aréna nagytermében egy ilyenről, az ERFARET nonprofit Kft. rendezvényéről készíthettünk filmet! Molnár Sándor professzor úr vezetésével, Répay Dorottya, Börcsök Zoltán, és új szerzőtársként Mesterházy József immár harmadik alkalommal hódították el a gyermekszíveket.

A “Mesélnek a Fák” és a “Mesélnek a Gombák” nagy sikere után az új könyv, a “Mesélnek az Erdők – Mezők állatai” is méltán számíthatott elismerésre. A nézők nagy száma, lelkesedése igazolta is ezt a várakozást. A szerzők meséléssel, beszélgetéssel mutatták be ismeretterjesztő mesekönyvüket, mely az idén nyáron jelent meg a könyvsorozat legújabb részeként. Végül dedikálással tették a napot emlékezetessé az első könyvtulajdonosoknak!

 

Zalai Vadászati Évadnyitó – Sohollár – II.rész

IMG_51672014. augusztus 30-án a huszonötödik alkalommal került megrendezésre a Zalai Vadászati Évadnyitó. A sohollári völgyben a hagyományoknak megfelelően délelőtt az ünnepélyes ceremóniáké, délután a kikapcsolódásé, szórakozásé volt a főszerep.

Kisebbek-nagyobbak egyaránt találtak maguknak elfoglaltságot a rengeteg program között: volt egyebek mellett kutyabemutató- és szépségverseny, kreatív foglalkozás, íjászat, lövészet és solymászbemutató. A Tímár Albin mesterszakács vezette csapat is igazán kitett magáért, az 1100 literes bográcsból az utolsó cseppig elfogyott a vaddisznópörkölt.

 

Kapitális bika a Lábodi Erdészetből

bb3“Folytatva a régi hagyományokat, Lábodon megint kapitális bika került terítékre. Ennek örülünk, hiszen nagyon odafigyelünk a vadállományunkra, a kilövési alapelvek betartására.  A szeptember 18-án este elejtett gímbikát már régóta ismertük. Évek óta visszajárt a területnek ugyanazon részére. Különleges, mesés körülmények között ejthette el a szerencsés német vadász: este, az üde zöld rétre leereszkedő ködben, égerfák közül kilépve került elő ez a nagyon nemes vad.”- Horváth Mihály igazgató, Lábodi Erdészet, SEFAG Zrt.

eb2“Hasonlóan az elmúlt évekhez, a bika most is ugyanazon a helyen jelent meg. Az előző években mindig úgy ítéltük meg, hogy még maradnia kell. Most viszont, egy évek óta – 1988-tól – visszajáró olyan német vendégvadásszal hoztuk terítékre, akit kiváló vadásznak tartunk, és aki szereti, tiszteli a természetet. A hajnali órákban figyeltük meg a bikát, a visszaváltási helyén. A területrészen nem volt magasles, így a földön, takarásban foglaltuk el helyünket. A bika pár perccel 7 előtt – ahogyan az előző estéken is – megjelent. Úgy döntöttünk, hogy terítékre hozzuk.” – Várfi András, kerületvezető vadász, Lábodi erdészet, SEFAG Zrt.

 

VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál – Soponya – II.rész

SoponyaÚjra el telt egy év, és a vadgasztronómia kedvelői elindulhatnak Soponyára, a soponyai Sárvíz-Völgye Erdészeti-, Vadászati-, és Ökoturisztikai Központjába, ahol a tavalyi rendezvényt meghaladó mértékű, színvonalas programokkal várták a Látogatókat! Természetesen így  a vadász idény elején megrendezésre került a XXII. Fejér Megyei vadásznap is. A Fesztivál célja az volt, hogy összekovácsolja a természet, az ökoturizmus, a nívós vadászati kultúra, a vadhús és borfogyasztás, a vadgasztronómia szerelmeseit.

 

Vadászati Évadnyitó – Ludasszállás – II.rész

Ludas-11Hét évvel ezelőtt szentelte fel Dr. Bábel Balázs kalocsai érsek a Szakmárral és Alsóerekkel határos Ludasszálláson az újjáépült kápolnát Szent Hubertusz, a vadászat védőszentjének tiszteletére. Az aprócska épület zarándokhellyé vált a vadászok számára, különösen ősszel. Hagyományosan ilyenkor tartják ugyanis a Vadászati Évadnyitó ünnepséget, amely idén szeptember 6-ra esett, melyen a kápolnát újjáépíttető Tóth Kálmán, és Pál Gyula, a Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesület elnökének meghívására a HAZAI VADÁSZ stábja is részt vett.

 

HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Tudás alapú játékunkban értékes nyereményeket nyerhetnek Nézőink, Olvasóink! A minden hónapban minden kvízjátékunkban helyesen válaszoló felhasználóink között a 2015-ös FEHOVA-n egy őzbakvadászatot sorsolunk ki 400 g agancssúlyig, valamint a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott limitált Zeiss bőr/lóden tradicionális hátizsákot.

A szeptemberi kvíz kérdés:

Az angolok vasutat építettek Kenyában, amikor Tsavoban feltűnt a két emberevő oroszlán. A bestiák 1898 – ban, kilenc hónapon keresztül tartották rettegésben a munkásokat, megölve majd’ 150 embert, mígnem egy brit katonatiszt – mérnök, John H. Patterson alezredes ártalmatlanná tette őket. A két oroszlán jelenleg a chicagói Field Természettudományi Múzeumban látható. Hogyan nevezték el az emberek a két állatot?

h11.  Ravasz és Erő

2. Szellem és Sötétség

3. Gyilkos és Sánta

A helyesen válaszoló felhasználók között 1 db 200 ml-es fegyverolaj spay és 1 tubus fegyverzsír kerül kisorsolásra a Blaser Magyarország Kft. felajánlásából.

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

 

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a sorsolást követően a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!

 

Műsorunkat 2014. szeptember 28-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag