Backstage – Egy erős bika Zalából: 13,90 kg-os, páratlan tizennégyes trófea!

Izgalmas hír nyomába eredt a HAZAI VADÁSZ stábja, mert a Zalaegerszegi Nimród Vadásztársaság babosdöbrétei területén szeptember 10-én hajnalban rendkívül erős bika esett. Rosta Lászlóval, a NIMRÓD Vadászújság Zala megyei tudósítójával együtt érkeztünk Babosdöbréte község határába, hogy találkozzunk a páratlan tizennégyes agancsot viselő, tíz évnél idősebb agancsár elejtőjével,  Szili Gáborral és kísérőjével, Rabi Attila sportvadásszal.

 

zala6zala4

 

 

 

 

 

 

 

“Augusztus végétől, szeptember elejétől jártuk Gáborral a Nimród Vadásztársaság területén fekvő erdőket. Többször voltunk a bödei területen is,  ahol bár volt szarvasbőgés, de picit későn indult. Azon a reggelen, – szeptember 10-én – már kezdett világosodni, amikor megérkeztünk a magasleshez, itt a babosdöbrétei területen. Teltek a negyedórák, mikor tőlünk balra a tarlón egy bika jelent meg egy tarvaddal, de a sötét miatt nem tudtuk rendesen megnézni, hogy milyen. Ezért azt javasoltam Gábornak, hogy üljünk fel a magaslesre.

sz4

Hamarosan egy 4 kg körüli fiatal bikát vettünk észre, amely teljesen bejött hozzánk, kb. 30 méterre a les mellé. Kis várakozás után,  szép lassan visszament, mert valószínű, hogy szagot kapott. Erre egy kicsit rábőgtem. Közben hallottuk, hogy jön egy erősebb hangú bika, de elhúzódott jobb felé, valószínűleg a tarvad arra lehetett. Háromnegyed 6 után, – már elég jó lővilág volt – amikor észrevettük a keresőtávcsőben, hogy ott ahol korábban a kis bika kijött, megjelent egy sokkal komolyabb. Kijött elénk, megállt tőlünk kb. 100 méterre, teljesen szemben velünk. Egyfolytában az agancsát néztük!” – mesélte a hajnali találkozást Rabi Attila.

sz1

“Negyven éve vadászom, de mikor azon a bizonyos reggelen a terítéken ezt a bikát megláttam, akkor kétszer is megemeltem a kalapomat, mert ilyen trófeával régen találkoztam. Nagyon sok zalai bikát, nagyon sok más területről származó bikát láttam, bíráltam, de ez – nyugodtan mondhatom -, a mi területünkön kuriózum!”- kommentálta a ritka trófeát Rosta László.

st2

” Több éve járok ide, a Nimród Vadásztársaság területére. Itt lőttem életem első gímszarvas bikáját is. Úgy érzem, hogy mindent megtettem azért, hogy egy ilyen komollyal hozzon össze a vadász szerencse. Augusztus végétől, szeptember elejétől minden este, minden reggel kitartóan kerestük. Úgy gondolom, hogy valószínűleg életem bikája!” – foglalta össze Szili Gábor.

A tervek szerint a nagy agancsot bemutatják a jövő évi FeHoVa-n is, ahol a nagyközönség is megtekintheti a NIMRÓD Vadászújság által rendezett trófea bemutatón!

 zala5

Filmünket szeptember 28-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

További információkat tudhatnak meg Olvasóink a NIMRÓD Vadászújság októberi számából! Nimród – A Vadászok Bibliája!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 
( szöveg és képek: Rosta László, HAZAI VADÁSZ )