VII. Gödöllői Vadásznap – 2014. szeptember 21.

Szívesen megismerkedne a természetközeli vadászati módokkal? Érdekli, milyen ínyencségek készültetnek az elejtett vadból? Látogasson el a Gödöllői Vadásznapra, ahol gazdag programkínálattal várják a vadászat különleges világába bepillantani vágyókat!

vadásznap_logo_sárga

Gödöllő és a vadászat évszázadokra visszanyúló kapcsolata vitathatatlan, számtalan emlék idézi vissza az egykori vadászatokat. Ezekre alapozva hívták életre az eseményt hat évvel ezelőtt, melyet a hagyományoknak megfelelően idén szeptember végén újra megrendeznek.

g2

Az egyedi hangulatú esemény ez alkalommal a hagyományos vadászati módokba enged bepillantást az érdeklődőknek.

g4

A kastély vadászkürtök szavára megnyitja kapuit, megjelenik maga „Erzsébet királyné” és üdvözli a vendégeket.

A kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: a vadászkutyák, solymászok, agarak, íjászok bemutatói. 

Különleges élményt ígér a szarvasbőgő bemutató, az a vadétel főzőverseny is, melyben csapatok versenghetnek „a Kastély Főszakácsa” címért!

g6VADÁSZ

Az eseményhez kapcsolódóan kerül felavatásra Nemeskéri-Kiss Géza emléktáblája a Gödöllői Városi Múzeum épületén. Nemeskéri, mint kiemelkedő tudású vadászati szakember a két világháború közti időszakban a Gödöllői Királyi Vadászati Hivatal vezetője volt. Munkásságát kiállításon mutatják be, ahol a korszak kiemelkedő solymászának, Lelovich György életútjának relikviái is megtekinthetőek. A nap folyamán az 1953-ban a Velencei Filmfesztivál nagydíjával jutalmazott kultikus természetfilm, a Gyöngyvirágtól lombhullásig is levetítésre kerül a kastély Barokk színházában.

g9g11g10

A gyerekeket bábelőadás, interaktív zenés játék, „Vadászkaland”, valamint vadászgörény-simogató, népi ügyességi játékpark és kézműves foglalkozás várja. A felnőttek számára különlegességként elöltöltős fegyverbemutatót, valamint tematikus tárlatvezetést kínál hazánk folyamatosan megújuló, a sokszínűség szimbólumaként számon tartott kastélya.

g12g8

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

(További információ: sajto@kiralyikastely.hu)