Az Uzsai Erdészet lőterén jártunk – Itt minden vadászati lőszituációt gyakorolhatunk!

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészetének területén épült lőtérre, az Uzsai Lőtérre látogatott el augusztus végén a HAZAI VADÁSZ stábja. Az erdős terepen meghúzódó létesítményhez kora reggel érkeztünk, így még “munkazaj” nélkül, csendben láthattunk neki a forgatásnak.

d6

Az erdész-vadász lőtér létrehozásáról, technikai adatairól Simon Sándor erdészeti igazgató osztotta meg velünk gondolatait:

 

“Négy évvel ezelőtt merült fel az az ötlet, hogy szükség lenne egy golyós lőtérre. mivel itt a környéken, Veszprém megyében addig nem volt. Az elhatározást tett követte, így 2010 őszére el is készült, a sportvadászok, a sportlövők és a természet szerető hivatásos vadászok nagy örömére. Itt egy olyan golyós, és sörétes lőtérrel ismerkedhetnek meg a Nézők, amely az idelátogatók számára a biztonságos fegyverkezelés időtöltésére ad lehetőséget, és ahol minden vadászati szituációt imitálni tudunk.

 

lt4s1

 

 

 

 

 

 

 

Három pályánk van, egy nagy-golyós belövő pályánk, egy trap pályánk, és egy parcour pályánk (vad mozgását utánzó korong -szerk.). Itt amerikai bolygó trapot tudunk lőni, és az olimpiai skeet számot is tudjuk gyakorolni: van nagy-torony, kis-torony, és különböző gépekkel, különböző korongokat tudunk berakni. Beszálló madár, fölszálló madár, és egyéb vadászati szituációkat tudunk imitálni!

lt7

 

d2

Ezen kívül egy kis-golyós pályával is rendelkezünk, ahol a futó róka, és a futó vaddisznó lő-szituációját tudjuk imitálni. Gyakorlatilag ezzel Veszprém megyében egy egyedülálló lőteret hoztunk létre, ahol tehát minden vadászati lő-szituációt tudunk gyakorolni!

 

d7

lt2

Lőterünket elsősorban a sportlövők látogatják, de minden gyakorolni vágyó sportvadászt szeretettel várunk.  Ez annál is fontosabb, – ez a gyakorlás – , hiszen a vadászidény megkezdődött, és ilyenkor még az ember kicsit be van “rozsdásodva”.

IMG_5007

Ezért mindenkinek ajánlatos, hogy mielőtt elkezdődik a nagyvad vadászati, és az apróvad vadászati főszezon, gyakoroljunk a fegyverünkkel!

lt6

Az erdészet mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy a legkisebbekkel, a gyerekekkel is megismertesse lövészsport alapjait, és elmagyarázza nekik a helyes, és biztonságos fegyverkezelést. Szeretnénk nyitni a nagyközönség és a fiatalság felé, így a közjóléti programjaink keretében megismertetjük a gyerekeket a lövészettel.

 

lő4lő9

 

 

 

 

 

 

lő10

Számukra légpuskás lövészetet tartunk, ahol a biztonságos fegyverkezelést , a lövészet és a találat élményét nyújtjuk a gyerekeknek. Természetesen felügyelet mellett, szakszerű tanácsadással!

lő2

légpuska1

Könnyen megközelíthető a lőtér, hiszen a 84-es főút mellet vagyunk, Uzsa község határánál, az erdészeti iroda mellett. Előzetes bejelentkezés alapján szinte bármikor tudjuk fogadni a lőtérre jelentkezőket, szinte mindennap, akár nagyobb csoportokat is. Kérés esetén lövészeti oktatást is tudunk biztosítani a teljesen kezdőknek, vagy azoknak, akik ezzel a sporttal szeretnének megismerkedni.

d10

Minden évben rendezünk három, négy olyan versenyt, amelyekre a régióból nagy számban jönnek a vadászok. Már nemcsak a Dunántúlról, hanem messzebbről is! Jó pályákat szoktunk ilyenkor összerakni, így kemények ezek a versenyek, mert 100%-os lőteljesítmény eddig még nem akadt.”

 

Filmünket szeptember 14-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag