Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenye – Sasréti Vadászház

Ideális helyszín, tökéletes szervezés, kiváló idő, felkészült résztvevők…

s1

Röviden így lehetne jellemezni a hivatásos vadászok idei országos szakmai versenyét, amelyet július 24-25-én tartottak meg a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetéhez tartozó Sasréti Vadászházánál. Az Országos Magyar Vadászkamara és a Mecsekerdő Zrt. közös rendezvényén 21 vadőr mérhette össze a tudását.

Backstage – A Baranya Vadászkürt Együttes: https://www.youtube.com/watch?v=AO93dglL0SM

IMG_4307

Az első napon a körcsönyei lőtéren korongvadászat és állócélra, illetőleg futó vaddisznóalakra történő golyós lövészet szerepelt a programban, míg másnap elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. A rendezvényre stábunk is hivatalos volt, így mi sem természetesebb, hogy már a megnyitón forgattunk. A házigazdák nevében elsőként Keszi László vezérigazgató köszöntötte a felsorakozott versenyzőket, valamint a segítőket és az érdeklődő szakembereket.

m3

Ezt követően Györök Lajos vadgazdálkodási osztályvezető és Kovács Gábor, a vadászkamara főmunkatársa ismertette a szabályokat. A Baranya Vadászkürt Együttes szignáljai után egy százhúsz pontos, vadgazdálkodási, természetvédelmi és vadászetikai teszt kitöltése tette próbára az ország minden megyéjét képviselő vadőröket…

Backstage – Távolságbecslés, trófeabírálathttps://www.youtube.com/watch?v=Uccf_wvCi7A

…akik a rendelkezésre álló egy óra elteltével nekivágtak a gyakorlati állomásokat összekötő cserkelő útnak. Ennek során számot kellett adniuk apróvad-gazdálkodási és csapdaállítási jártasságukról, növény- és vadismeretből, távolságbecslésből, valamint trófeabírálatból.

sa2

m4

IMG_4348

A győzelmet végül – meglehetősen szoros küzdelemben – Győr-Moson-Sopron megye képviseletében a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság kerületvezetője, ifjabb Kuslits István (középen)szerezte meg, a Békés megyei Gál Péter, valamint a Vas megyei Szalai Csaba előtt.

Filmünket 2014. augusztus 17-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

Képtár

 

s3

IMG_4303

IMG_4309

IMG_4311

IMG_4315

IMG_4310

IMG_4317

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag