Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. augusztus 3-i adás

Július vége, augusztus eleje az őznász időszaka  / Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza / Muzsikál az Erdő Tar-Fenyvespusztán / Fakitermelő Verseny a Hódos-éri Vadászháznál – II.rész / Csiperó Fesztivál Kecskeméten / II. VADHOFF – vadász-horgász felszerelés és fegyver Vásár / HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

Július vége, augusztus eleje az őznász időszaka

ozbakok (15)A nyári forróságban a tarlókon egyre gyakrabban tűnnek fel a sutákat kergető vagy a vizsla módjára, föld felé szegezett orral kereső bakok. A vadászok ilyenkor már javában „élesítik” a sípokat, hogy különböző hangokat hallatva közelbe csalogathassák a szerelem hevében a szokásosnál sokkal kevésbé óvatos őzbakokat. Az őzhívás az egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb vadászati mód, melynek során a suta hívó- és panaszhangját, illetőleg az úgynevezett vészsirámot, valamint a gida hívó- és vészhangját utánozva, takarásból próbáljuk a beugró agancsosokat megfigyelni, majd ha ez indokolt, elejteni. A várakozással teli feszültséget fokozza, hogy ilyenkor gyakran kerülnek a szemünk elé sohasem látott, rejtett életet élő bakok is.

Aktualis_kulcsszerepben (3)A vadgazda teendői azonban nyár derekán nem korlátozódhatnak kizárólag az őzvadásztatásra, mert közben gondoskodniuk kell a vadászterület berendezéseinek, a magasleseknek, cserkelőutaknak, nyiladékoknak a karbantartásáról, a dagonyák és az itatók feltöltéséről, valamint a vadkárok lehetséges megelőzéséről, elhárításáról is. Ennek egyik lehetséges módszere a szórók folyamatos üzemeltetése, ezáltal ugyanis a vadat bent lehet tartani az erdőben, s ha ott ráadásul nyugalmat is biztosítunk a vaddisznóknak, ha csak az erdőszéleket vadásszuk, akkor a mezőgazdasági kultúrákban okozott károkozásuk valamelyest csökkenthető.

 

Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza

kk1A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-nek köszönhetően jelentős fejlesztések valósultak meg a Kelet-Bakonyban, felújították az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó szakaszát. Július 5-én Bakonynána közelében, a VERGA Zrt. által már korábban felújított Vadalmási rét mellett található forrásnál avatták fel a beruházásokat. A VERGA Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetség által kezdeményezett, az egész országot érintő KDOP pályázaton nyert támogatást a területén található Kéktúra szakasz fejlesztésére.

IMG_3614A Bakony talán egyik legromantikusabb helye a Bakonynána közelében található Római-fürdő festői szurdoka, a Gaja-patak sziklák közé szorult vízesése. A vízeséstől ca. 500 m-re található a Bakony egyik bővizű forrása, a Vadalmás-forrás. A vízesés és a forrás hűs nyugalma felejthetetlen hellyé teszi minden kiránduló számára ezt a szurdokvölgyet. A VERGA Zrt. közjóléti akcióprogramjai, valamint az Országos Kéktúra útvonal fejlesztése összhangban vannak a Kormány „Bejárható Magyarország” programjával, valamint azon törekvésével, amely a magyar természetjárás fejlesztését és az ország természeti adottságainak bemutatását tűzte ki célul.

 

mu1Muzsikál az Erdő Tar-Fenyvespusztán

Július első vasárnapján a tizenegyedik Muzsikál az Erdő rendezvény sorozat záró napját hagyományosan Tar-Fenyvespusztán rendezték meg. A lélegzetelállítóan szép helyszínt az Egererdő Zrt. biztosította, erdészei a szervezésből is kivették a részüket. Az igényes zenei élményekben gazdag, a túravezetések során pedig meglepetésekben bővelkedő nap hatalmas érdeklődés mellett zajlott.

 

csipCsiperó Fesztivál Kecskeméten

Július 12-én, a KEFAG Zrt. Kecskemét mellett elterülő Csalánosi Parkerdeje adott otthont a Csiperó Fesztiválnak. A főszervező és ötletgazda, az Európa Jövője Egyesület aktív támogató partnerre talált az erdészekben. A Csiperó Fesztiválnak az a célja, hogy a kecskeméti gyerekeket megismerteti Európa gyermekeivel. Az eddigi találkozók során több mint 15 000 gyermek vett részt a rendezvényen a világ 35 országának mintegy 150 településéről.

 

IMG_3029

Fakitermelő Verseny a Hódos-éri Vadászháznál – II.rész

A Bakonyerdő Zrt. és az Andreas STIHL Kft a Bakonyszentlászlói Erdészet Hódos-éri Vadászházánál rendezte meg az idei regionális fakitermelő versenyét. A bajnoksággal párhuzamosan Erdészeti Nyílt Napot is tartottak. A verseny résztvevői és a rendezvényre látogatók legnagyobb örömére a Magyar STIHL Timbersports csapatának showja zárta a napot.

 

II. VADHOFF – vadász-horgász felszerelés és fegyver Vásár

va1

 

A tavalyi sikeres bemutatkozás után, az idén is megrendezésre kerül a vadászok-horgászok nyár végi nagy találkozója, a VADHOFF.

 

 

A vadász-horgász felszerelés és fegyver vásár augusztus 29-től 31-ig Hódmezővásárhelyen várja látogatóit. A VADHOFF küldetése, hogy a vidéki életet, a hagyományokat, a tradíciókat, a hal és vadételeket népszerűsítse. Az idei programok is ezt a szándékot erősítik.

 

Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Tudás alapú játékunkban értékes nyereményeket nyerhetnek Nézőink, Olvasóink! A minden hónapban minden kvízjátékunkban helyesen válaszoló felhasználóink között a 2015-ös FEHOVA-n egy őzbakvadászatot sorsolunk ki 400 g agancssúlyig, valamint a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott limitált Zeiss bőr/lóden tradicionális hátizsákot.

Az augusztusi kvíz kérdés:

A természet nagyon előrelátóan gondoskodik arról, hogy bizonyos fajok ne pusztuljanak ki. Előfordulna egyes ragadozók esetében, hogy a hímek még saját kölykeiket is felfalnák, ezért a nőstényeket erősebbnek teremtette, amelyek így könnyen megvédhetik a kicsinyeket. Melyik ez az állat?

ké11. sakál

2. hiéna

3. nyestkutya

A helyesen válaszoló felhasználók között Sauer zsebkés kerül kisorsolásra a Blaser Magyarország Kft. fölajánlásból.

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!

 

Műsorunkat 2014. augusztus 3-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag