Backstage – A devecseri pisztrángos és a Sárosfői Vadászház

Hamarosan itt a nyár , és sokan tervezgetik az üdülés, pihenés célállomását. Ilyen gondolattal vette az útját a  HAZAI VADÁSZ stábja a Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészetének gyöngyszeme, a Sárosfői Vadászház felé.

 

de4

A forgatás előtt örömmel tapasztaltuk, hogy egy olyan területre megyünk forgatni, ahol évtizedek óta foglalkoznak halgazdálkodással is. Sőt a Vadászház közvetlen közelében több horgászatra is alkalmas, nádasokkal szegélyezett tó terül el. A legizgalmasabbnak a pisztrángtelep és a mellette húzódó Kígyós-patak ígérkezett.

de1

Így odafelé autózva azon imádkoztunk, hogy csak ne essen az eső, és ne legyen erős szél! Szerettük volna a teljes területet a magasból is filmezni. Az időjárás végül számunkra kedvezően alakult, így semmi nem akadályozta a forgatást.

 

IMG_9828IMG_9829IMG_9830

 

 

 

 

 

 

 

 

Per László a Devecseri Erdészet igazgatója mutatta be a Vadászházat, és környezetét. Jó hír a pihenni vágyóknak, az idelátogató családoknak, hogy szívesen fogadják itt a vendégeket. A Bakonyerdő Zrt. Vadászháza természetvédelmi terület határán helyezkedik el a Bakony és a Kisalföld találkozásánál. Házias ételekkel, családias jellegű környezetben várják itt a vendégeket. Márciustól szeptemberig kifejezetten a horgászatban is jártas családok találhatnak itt üdülési alkalmat, aktív pihenést.

 

IMG_9833IMG_9834IMG_9836

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Információ, szállásfoglalás: 8500 Pápa, Jókai u. 46. – Tel:(89) 513-133, email: szallas@bakonyerdo.hu . Hét darab kétágyas szoba, társalgó, színes TV, telefon szolgáltatásokat találhatunk a Vadászházban. Aki azonban túrázni szeret, sétálni a környéken, akkor dús lombú erdők, lankás mezők hívogatják, hiszen ez a rész természetvédelmi terület határán helyezkedik el.

 

IMG_9837IMG_9844IMG_9839

 

 

 

 

 

 

 

 

Megközelítés: Devecser – Sümeg közúton, Nemeshany községben a templomtól induló murvás úton 2 km. Látnivalók 20 km-es körzetben: Sümeg – vár, múzeumok, Devecser – kastély, Somló – hegy, történelmi pincék.

de11

Stábunk a Vadászház közelében fekvő tórendszeren is forgatott, amelyből két tavon engedélyezett a horgászat. Érdemes nekilátni, mivel az intenzív telepítés miatt szép pontyok, kárászok, sőt amurok is felvehetik a horgunkat.

 

IMG_9859IMG_9855IMG_9858

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb tóban feederrel, pickerrel pontyot, amurt foghatunk, a kristálytiszta Kigyós-patakban pedig pergetéssel pisztrángokat. A telepről könnyedén biztosítják az utánpótlást, így a rövid UL pergetők ugyancsak kiszórakozhatják magukat.

de6

Czili Kármen erdőgondnok igazi specialistája lett a pisztrángoknak. Szeretettel mutogatta stábunknak a gyönyörű, egészséges állományt. Bizony egy-egy ilyen példány óriási örömet tud okozni egy pergető horgásznak! Olyan erővel húzza, görbíti botunkat, amely ritka nagy élményt nyújt. Sok egyéb horgászvízre is elkerülnek az itteni harcias “pettyesek”. A közelmúltban bemutatott Fenyves tóba is innen kerültek a közel félkilós villám gyors pisztrángok!

 

Filmünk:     https://www.youtube.com/watch?v=Ah3w6QVGef4

 

http://echotv.hu/hazai-horgasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

( szöveg és képek: HAZAI HORGÁSZ )