Recept: Szarvassült

Szarvassült

Szarvassült

Hozzávalók (4 személyre):

 

80 dkg szarvashús (csont nélkül)
1 csomag vadhúspác
4 dl vörösbor
10 dkg füstölt húsos szalonna
só ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített, 2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával.

Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük.

A sültet vékony szeletekre vágjuk, burgonyakrokettel, áfonyalekvárral töltött, felezett őszibarackkal, párolt káposztával tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )