Recept: Szarvasfalatkák sörtésztában – A vasárnapi menüt különlegesebbé tehetjük!

Hozzávalók (4 személyre) :

 

Szarvasfalatkák sörtésztában

Szarvasfalatkák sörtésztában

Falatkákhoz:
80 dkg szarvascomb vagy gerinc (csont nélkül)
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
2 ek olaj + a sütéshez
só, bors ízlés szerint

Pácléhez:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk mustármag
1 kk egész bors
1 kk borókabogyó
2 babérlevél
3 zsályalevél
½ dl ételecet

Elkészítés:

2 liter vizet felforralunk, belekeverjük a pácléhez szükséges fűszereket, nagyobb darabokban a vöröshagymát. A páclét kihűtjük, a húsra öntjük, 2-3 napig lefedve a hűtőben tároljuk. A pácléből kivett húst szárazra töröljük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tojássárgáját habosra keverjük. Sör, olaj, liszt, só, bors hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk, belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A csíkokra vágott húst megmártjuk a masszában. Bő, forró olajban kisütjük.
Hagymás sült burgonyával vagy párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )