Backstage – A „terep-tuningolt” autó csodákra képes…

A „terep-tuningolt” autó csodákra képes…Nincs akadály!

Tulajdonképpen minden évszaknak megvannak a terepi autózást megnehezítő speciális nehézségei, a legextrémebb körülményekkel azonban valószínűleg télen kell számolnunk. A csúszós, fagyos talajfelszín mellett további gondot jelenthet a magas hótakaró, az olvadást követő sártenger vagy éppen az ennek hatására kivályúsodó, összevágott földutak tömkelege.

sasasas

Vele biztonságosan és pontosan érkeztünk az első forgatási helyre

Kíváncsiak voltunk arra. hogy a korábban a PickUp4x4.hu szakműhelyében látott műszaki fejlesztések, a normál, gyári alaptípusokhoz tervezett extrák hogyan állják meg a helyüket a téli erdőben.  Már a havas, jeges erdei úton kiderült a HAZAI VADÁSZ stábtagjai számára, hogy a Ford Ranger nélkül nem valószínű, hogy biztonságosan, és az előzetesen megtervezett ütemben meg tudtuk volna csinálni ezt a januári forgatást.

Backstage spot:  http://www.youtube.com/watch?v=N2zOZVpsWag

A Fordra felszerelt mobil-les mozgatásáról készült, kéznél lévő filmet érdeklődve figyelték vendéglátóink

A Fordra felszerelt mobil-les mozgatásáról készült, kéznél lévő filmet érdeklődve figyelték vendéglátóink

A Ford Rangerben több mint 1 lóerő "dohogott"!

A Ford Rangerben több mint 1 lóerő “dohogott”!

A Vadászházban meglepetés ért minket, mert forró teával, és frissen sütött házi pogácsával vártak minket. Czah Éva, és Odri Károly, a Vadászház üzemeltetői még a barátságos, tágas, és világos társalgó sarkában meghúzódó kályhába is begyújtottak a forgatás kedvéért. A karádi Vadászház mákos-magos pogácsájának receptjét Évike árulta el, íme:

Backstage spot: http://www.youtube.com/watch?v=zx_xrAATo38

A forró tea és a frissen sütött, házi pogácsa mennyei volt!

A forró tea és a frissen sütött, házi pogácsa mennyei volt!

De térjünk vissza a téli erdőbe, ahol az erdei út a hegynek fel, majd le vezetett. Jó hogy, hiszen a vadetetőknek ott a helye!

Hegynek lefelé...

Hegynek lefelé…

Útban a vadetető felé

Útban a vadetető felé

A vadetetőnél szorgos munkában találtuk az erdészet dolgozóit, akik kukoricát vételeztek éppen. A platós UAZ-t alaposan megrakták, majd elindultak a távolabbi etetők felé, hogy feltöltsék azokat. Szerettük volna Nézőinknek megmutatni ezt a fáradságos, de szép munkát, amelyet az erdészek, vadászok egész télen, napi szinten végeznek a vadállomány érdekében. Így követtük a fiúkat.

Az erdészek, vadászok naponta végzik ezt a nehéz munkát, egész télen, a vadállomány érdekében!

Az erdészek, vadászok naponta végzik ezt a nehéz munkát, egész télen, a vadállomány érdekében!

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen “csodákat” rejt autónk, így hagytunk időt arra, hogy megismerjük, és Nézőinknek bemutassuk ezeket a praktikus, és hasznos kiegészítőket:

Backstage spot: http://www.youtube.com/watch?v=bNBAIpND-j0

Egymás után előkerültek a vadászok számára hasznosabb, és praktikusabb kiegészítők

Egymás után előkerültek a vadászok számára hasznosabb, és praktikusabb kiegészítők

A terep természetesen egy megfelelően felkészített és karbantartott járműnek, valamint egy kellő rutinnal rendelkező vezetőnek nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt. A megfelelő gumik kiválasztása és a terepjáró típusa mindenesetre nagyban meghatározza a kocsi lehetőségeit, a négykerekűek alapképességei azonban a PickUp4x4 műhelyében végrehajtott beavatkozással nagymértékben javíthatók. Sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy a „terep-tuningolt” autó csodákra képes…

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin február 2-i adásában, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )