Backstage – A Balaton déli felén: a Szántódi Erdészet – I. rész

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Somogy megye erdeinek felén, 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodik. A HAZAI VADÁSZ stábja a tavalyi év utolsó forgatásán a cég egyik legjelentősebb erdészeténél, Szántódon járt, hogy bemutassa a 18 ezer hektáros vadászterületen folyó erdő- és vadgazdálkodást.

lkljl

A tavalyi év utolsó forgatásán Szántódon jártunk

A közvetlenül a Balaton déli felén található revír a maga 48 százalékos erdősültségével, 50 százalékot kitevő mezőgazdasági területtel, és az összesen mintegy 160 hektárnyi vadföldjeivel kitűnő élőhelyet biztosít az összes hazai vadászható nagyvadfajnak. A zömében cserrel erdősült dombok között fel-felcsillanó Balaton látványa meghatározó kép a terület arculatában.

sdsds

A Szántódi Erdészet idős, kapitális agancssúlyú gímbikáival, egyre javuló minőségű dámállományával, kevés, de jó minőségű muflon-kosával meghatározó jelentőséggel bír a SEFAG Zrt. vadgazdálkodásában.

fdfddff

Az agancsárok közül az eddigi rekord 1993-ban került terítékre, 14,27 kilogrammos trófeatömeggel, a helyi lista élén álló, kalapemelésre érdemes, 5,23 kilogrammos dámlapátot viselő bikát pedig éppen tíz esztendeje ejtették el.

asasas

Az Aliréti vadászház

A kiváló eredményekkel rendelkező szabad területi hajtó- és terelővadászatok mellett három vadaskert is színesíti a terület vadászati lehetőségeit.

ddffd

Az Aliréti vadászház – olvasó sarok

Az erdészet két vadászházzal is rendelkezik: a nyugati tömbben található Karádi, illetőleg a Magyar Tengertől pár kilométerre eső Aliréti komplexummal.

asas

Az Aliréti vadászház – étkező, társalgó

A Szántódi Erdészetről készített filmünk első részét a HAZAI VADÁSZ TV Magazin következő adásában, január 5-én, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják az ECHO TV csatornán!

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )