Backstage – Pick Up 4×4 – Land Rover csónakkal, horgászbotokkal, vadlessel és csörlőkkel: Horgász-Vadász álom

A HAZAI HORGÁSZ stábja egy Budapest közeli hegyoldalon “kapta kamera közelbe” azt a megtestesült horgász-vadász álmot, amely a Land Rover Defender névre hallgat. Itt nem elsősorban a terep leküzdő képessége kápráztatott el minket – bár, az is megérne egy misét – hanem az a számtalan kisebb – nagyobb extra szolgáltatás, amelyre egy vízparton, vagy vadonban hatalmas segítséget, – és valljuk be – kényelmet biztosít az utasoknak, vezetőnek.

saasaas

Akár 1 méteres vízben is képes haladni!

A legszembetűnőbb természetesen a matt zöld karosszéria tetején “feszülő” horgászcsónak, amely menet közben kellő nagyságú, rezzenéstelen “leszorító erőt” biztosít, a vízparton pedig a horgász csapat vízen járását teszi lehetővé. Hiszen egy őszi csukázáshoz meg kell  közelíteni a parttól távoli akadókat. No, de hogyan lehet a tetőről lecibálni a látszatra is masszív, súlyos ladikot? Nem akartuk elhinni, hogy milyen egyszerűen: Egyetlen gomb nyomással!

asasasa

A “vízen járó”

A motor járjon, és a távkapcsoló – no, nem az otthoni TV készüléké – legyen kéznél! Azért a művelet előtt érdemes “belőni” a helyet, ahová landol majd a vízi alkalmatosság. A precíz csörlős, pányvás szerkezet teszi a dolgát, és kemény 60 sec múlva már vízszintesen készen áll csónakunk a kinézett horgászvíz meghódítására. Ha a képeken mégsem látszik víz, az azért van, mert csak a stáb kedvéért mutatták meg a derék terepjáró ladik fel-le-fel tudását.

asaasas

Hová megy a csónak?

asasaas

Landolás előtt

asaasa

Ez tényleg gombnyomásra történik!

asass

Akát indulhatnánk is

Végre ajtót is mutattak operatőrünknek, így a belső elrendezést is szemügyre vehettük. Mint látható, bedobásra kész horgászfelszerelésekből nincs hiány, csak karnyújtásnyi távolságra “vetette őket a sors” a vezető üléstől.Mivel a plafonon bőséges a hely, így több módszerre szerelt készség is a rendelkezésre áll. A vízparti horgász szék, és a szerelékes láda beszíjazva, biztonságban várja, hogy végre használják őket.

sasaasas

Mindennek meg van a helye

A bottartó, teleszkópos ágasokat, csalizó állványt, és a harcsázásnál elengedhetetlen vágóhorog helyét is bepozicionáltuk.

asasas

A rácson jól mutatnak a bottartó ágasok

De merre lehet a haltartó háló? Az orrunk előtt az ajtóra szerelve! Annyira kíváncsiak voltunk a belsőségre, hogy nem is figyeltünk a hátsó ajtó rácsozatára. Csak operatőrünk orra jelezte, hogy használt szák van valahol a közelben!?

asasaas

Haltartó, fűrész, fejsze, bozótvágó – mi kell még?

asasas

A használt száknak halszaga van – de azért ez nem jön át

A vízparti, erdei kirándulások persze sárral, szeméttel járnak, ami azonnal bekerül az autó belsejébe. És ugyan melyikünk szeret egy csomó időt, aprólékos porszívózással eltölteni? Nos, itt erről szó sincs, hiszen a csúszásmentes, bordázott fémmel bevont karosszéria belsőt egy laza slagozással 1 perc alatt tisztára varázsolhatjuk. Elvégre nem öltönyben fogunk legközelebb a kedvenc helyünkre “elterepjárózni”.

A csúszásmentes, bordázott fémmel bevont karosszéria belsőt egy laza slagozással 1 perc alatt tisztára varázsolhatjuk

A csúszásmentes, bordázott fémmel bevont karosszéria belsőt egy laza slagozással 1 perc alatt tisztára varázsolhatjuk

A Defender további tanulmányozásától néhány percre kicsit elvonta stábunk figyelmét a szép egészséges csipke, és az érett kökény. De a “visszatevés nélküli mintavétel” után újra folytattuk a felfedezést.

asasasa

Szép piros, érett, de kicsit fanyar

asasasa

Csak óvatosan a gyors szedéssel, mert sok a tüske rajta!

De most már irány a jármű teteje, mert ott is várt ránk meglepetés bőven! Innen az biztos, hogy jó messzire el lehet látni a kényelmes forgószékből. Ha azonban azt karjuk, hogy csak mi lássunk, és minket ne lássanak, akkor egy-két mozdulattal álcázhatjuk magunkat.

asaasas

Kényelmes, forgószék várja gazdáját a tetőn

asasasas

Teljesen körbe álcázhatjuk magunkat

Hosszasan lehetne sorolni a kisebb – nagyobb extrák előnyeit, amelyek megkönnyíthetik a horgász – vadász – természetjáró terepjárós életét. De inkább nézzék meg a december 8-i adásunkat, az ECHO TV csatornán!

Életképek:

Nagy, zöld, erős és ki van világítva: ez nem egy karácsonyfa, hanem egy Defender!

Nagy, zöld, erős és ki van világítva: ez nem egy karácsonyfa, hanem egy Defender!

Távozóban

Távozóban

Késő őszi csendélet

Késő őszi csendélet

www.echotv.hu

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( szöveg és képek: www.fhmag.hu )