Kommentek – Pilkeres balinozás a Tiszán – Az őszi, sőt a hideg téli napok is tartogatnak komoly horgászélményeket!

PERGETŐ TIPPEK: – Hideg, téli napsütésben, tiszta vízben!

Komment – Algayer Zoltán – pergető teszthorgász

Ilyenkor az a taktikám, hogy vagy átlátszó, vagy sötét színű műcsalit használok, és flourocarbon előkét. A hideg víz lassabb csalivezetést indokol. A tiszta víznek nincs nagy jelentősége ilyenkor a technikában: nem hiszem, hogy ez befolyásolná a halak kapókedvét. A tartózkodási helyet úgy kell megválasztani, hogy minél távolabbról lehessen meghorgászni a ragadozók vélt tartózkodási helyét. Vékony, egész finom 0,11-es, 0,13-as fonott előke, és erősebb, hosszabb bot kell, hogy minél nagyobbat tudjunk dobni.

Ilyenkor az a taktikám, hogy vagy átlátszó, vagy sötét színű műcsalit használok, és flourocarbon előkét. A hideg víz lassabb csalivezetést indokol!

Ilyenkor az a taktikám, hogy vagy átlátszó, vagy sötét színű
műcsalit használok, és fluorocarbon előkét. A hideg víz lassabb csalivezetést indokol!

(szöveg: Algayer Zoltán, kép: HAZAI HORGÁSZ )

 

Komment – Tóth István – pergető horgász

A tiszta, hideg vízben nagyon lelassul a halak mozgása, ezért mindenképpen plasztik csalival próbálkoznék. Szerintem az áttetsző glitteresek ilyenkor a leghatékonyabbak, és a hagyományosan jól bevált fehér színűek. Talán a mozgatásukkal lehet aktívabb kapást elérni: lassabban kell vezetni a csalit. Lényegesen finomabb felszerelés kell hozzá, mint amikor a halak igazán a kapó kedvükben vannak: kisebb dobósúlyú bot, és vékonyabb zsinór.

A tiszta, hideg vízben nagyon lelassul a halak mozgása, ezért mindenképpen plasztik csalival próbálkoznék. Szerintem az áttetsző glitteresek ilyenkor a leghatékonyabbak, és a hagyományosan jól bevált fehér színűek

A tiszta, hideg vízben nagyon lelassul a halak mozgása, ezért
mindenképpen plasztik csalival próbálkoznék. Szerintem az
áttetsző glitteresek ilyenkor a leghatékonyabbak, és a hagyományosan jól bevált fehér színűek

( szöveg: Tóth István, kép: HAZAI HORGÁSZ )