Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin 2013. szeptember 29-i adás

Szarvasbőgés a GYULAJ Zrt. erdeiben / II. Festetics Trófeaszemle / Outfox ruházat az őszi-téli vadászatokra / B.A.Z. Megyei Szarvasbőgő Hétvége gyermekeknek

 

IMG_4771Szarvasbőgés a GYULAJ Zrt. erdeiben

Szeptember közepén stábunk a Gyulaj Zrt-nél vendégeskedett, végiglátogatta az erdőgazdaság komoly nemzetközi presztízzsel és ismertséggel rendelkező vadászterületeit, megtekintette az cég vadászházait, valamint utánajárt, hogy hazánk egyik legjelentősebb vadgazdálkodójánál milyen tapasztalatokkal szembesültek az idei szarvasbőgés során.

 

II. Festetics Trófeaszemle

IMG_4576Szeptember 14-én Keszthelyen, a Vadászati Múzeumban rendezték meg a II. Festetics Trófeaszemlét, amelyen az 1971-es, budapesti Vadászati Világkiállítás óta a legtöbb, összesen 623 agancsot, szarvat, agyarat állítottak ki. A tavalyi rendezvény igazi különlegességét jelentette az a közelmúltban előkerült öt eredeti, Festeticsek által zsákmányolt gímtrófea, amelyeket akkor láthatott először a nagyközönség. Hasonló érdekességekben, kuriózumokban most sem volt hiány, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum például elhozta a hazai erdőkben zsákmányolt, egykori világrekord gímtrófeákat, és az itthon elejtett eddigi legnagyobb aranysakál koponyája, valamint gereznája is felkerült a múzeumkertben sorakozó állványokra.

 

outfox_1Outfox ruházat az őszi-téli vadászatokra

Bizonyára sokan ismerik vagy hallottak már a Németországban gyártott, az S.P. JAGD vadászbolt által forgalmazott Outfox vadászruházatról. A terepmintás változatot inkább az íjászoknak ajánlják, de természetesen a puskás vadászokra is gondoltak, így hagyományos, khaki színű kivitelben is hozzáférhető ez a praktikus öltözék. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes szintén Outfox viseletben rója a cserkelőutakat

 

B.A.Z. Megyei Szarvasbőgő Hétvége gyermekeknek

IMG_4812Az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezete és a Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozata szeptember 20-22. között Szarvasbőgő Hétvégét rendezett, amelyen húsz fiatal vadász-inas ismerkedhetett meg a gímszarvasok nászának rejtett titkaival. A hajnali és esti lesek mellett a gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni az ügyességüket légpuska lövészetben, a Harsányi tavon összemérhették a horgásztudásukat, a panoráma-túra, valamint a csillagászati előadás pedig még tovább színesítette a palettát. A legnagyobb izgalommal várt programnak a közös terítékkészítés, a trófeabírálat, illetőleg a szombat esti házi bőgőverseny bizonyult.

HAZAI VADÁSZ TV Magazin szeptember 29-én az ECHO TV csatornán!

www.echotv.hu

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag