Backstage – HAZAI VADÁSZ – Hubert Géza Wells

A zalai dombok között fekvő Gelse község felé vette az útirányt tegnap a HAZAI VADÁSZ stábja. Egy világszerte ismert, és a profi filmes szakma által elismert magyar állatidomárral és vadásszal, Hubert Géza Wells-el forgattunk.

Az oroszlánok állnak a szívéhez legközelebb!

Az oroszlánok állnak a szívéhez legközelebb!

Az utóbbi öt évtized legsikeresebb filmjeiben ha szükség volt oroszlánokra, elefántokra, zsiráfokra – és hosszan sorolhatnánk még az állatokat – akkor a legnagyobb filmrendezők mindig őt hívták.

 Robert Redford, Meryl Streep és még sokan mások tudták, hogy ha Hubert Gézával forgatnak, akkor a legizgalmasabb állatokkal forgatott jelenetek során sem kell aggódniuk:  biztonságban vannak és a siker garantált!

Robert Redford, Meryl Streep és még sokan mások tudták, hogy ha Hubert Gézával forgatnak, akkor a legizgalmasabb állatokkal forgatott jelenetek során sem kell aggódniuk: biztonságban vannak és a siker garantált!

Szinte valamennyi ismert filmszínésszel dolgozott, akik megbíztak egyedülálló szakértelmében. Robert Redford, Meryl Streep és még sokan mások tudták, hogy ha Hubert Gézával forgatnak, akkor a legizgalmasabb állatokkal forgatott jelenetek során sem kell aggódniuk:  biztonságban vannak és a siker garantált!

Élményeit, tapasztalatait megosztotta velünk

Élményeit, tapasztalatait megosztotta velünk

Hubert Géza állatidomár pályája Homoki Nagy István mellől indult, aki iskolateremtő volt , és a körülötte dolgozó természetfilmes szakemberekkel világszínvonalú filmeket forgatott. Az állatokkal forgatott filmjei is rendkívül népszerűek voltak, pl. a Cimborák, amely mérföldkő volt az ifjú Hubert Géza életében. Az ötvenes évek politikai légkörét egyre nehezebben viselte, és az 56-os forradalom idején elhagyta az országot. Jó sorsa az Egyesült Államokba vetette, ahol azonban nyelvtudás és kapcsolatok nélkül indult számára a szabad élet.

Kivételes tehetségét az hollywoodi filmipar hamar felismerte

Kivételes tehetségét az hollywoodi filmipar hamar felismerte

Az itthon megszerzett ismeretek, az önmagába vetett bizalma, kitartása azonban meghozta számára az elismerést. Első sikereit egy leopárd és egy kutya közreműködésével készített show hozta, amelyről forgatókönyvet készítettek, majd az alapján filmet. Hollywood befogadta a magyar állatidomárt!

Első sikereit egy olyan filmmel szerezte, amelyben egy leopárd és egy kutya idomításával kápráztatta el az amerikai közönséget

Első sikereit egy olyan filmmel szerezte, amelyben egy leopárd és egy kutya idomításával kápráztatta el az amerikai közönséget

"Egész életemben szeretettel és fegyelemmel foglalkoztam az állataimmal!"

“Egész életemben szeretettel és fegyelemmel foglalkoztam az állataimmal!”

Hubert Géza közel ötven éven keresztül dolgozott a filmiparban, és ez alatt bejárta szinte az egész világot. Élményeit, gondolatait megosztotta velünk, így Nézőink hamarosan találkozhatnak vele, a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

Stábunk Múzsái  Gadányi Emőke, és Polster Gabriella voltak, a Diana Vadászhölgy Klub-ból, akik nélkül a találkozónk nem jöhetett volna létre. Nagy-nagy köszönet a segítségükért!

Életéről a napokban könyv jelent meg: Az állatidomár is ember - címen

Életéről a napokban könyv jelent meg: Az állatidomár is ember – címen

DSC_3659

DSC_3665DSC_3676

IMG_1875

DSC_3718

DSC_3677

DSC_3678

DSC_3720

DSC_3754

( szöveg: HAZAI VADÁSZ, képek: Polster Gabriella, HAZAI VADÁSZ )