Ajánló – HAZAI HORGÁSZ TV Magazin – 2013.06.09-i adás

Urbanizált matchezés/Big Carp Team lesen Maconkán/”A Horgászat Nagykövetei” díj átadása

 

SAM_2259Urbanizált matchezés II. rész

Sokat változtak a horgászati szokásaink az utóbbi években! Ha röviden kellene összefoglalni, akkor a kevesebbszer, és a közelebbre szavak jutnak az eszünkbe. Ezért gondoltuk úgy, hogy Jámbor Attilát – a Dovit teszthorgászát – egy pontosan ilyen szituációban fogunk „vallatni”! Helyszínnek a Budapesttől néhány kilométerre fekvő „Aranypikkely” horgásztavat választottuk ki, és összesen három óra aktív matchezést engedélyeztünk számára. Az első májusi hétvégén, a munkaszüneti napnak „kijáró” népes horgásztábor fogadott minket a parton. Mindenki „ezerrel nyomatta” befelé az etetőanyagot, és többen – a szomszédok közül – igencsak komoly szereléssel „pengették a húrokat”. Ráadásul – szintén a törzsvendég szomszédok közül – többek kifejezetten rossz horgászhelynek titulálták az Attilának jutott néhány méteres partszakaszt. Egy ilyen kezdés után stábunk kifejezetten kíváncsian várta, hogy Attila hogyan, és mit fog majd tenni, az elkövetkező három óra alatt. Most majd kiderül, hogyan alakultak az események!

 

SAM_2131Big Carp Team lesen Maconkán II. rész

A 65,4 hektáron elterülő Maconkai-víztározóra hívta a HAZAI HORGÁSZ stábját a Big Carp Team csapatvezetője, Hermesz Zsolt. A hirtelen beköszöntött kora nyári időben klubcsapatai számára tartott szakmai edzésre, közös, összetartó-tesztelő horgászatba csöppentünk. A komoly tapasztalatokkal rendelkező bojlis versenyzők lassan melegedtek bele a forgatás adta kérdés/felelet – monológ folyamba. De végül igen sok szereléssel, csalizással kapcsolatos újdonságot sikerült megtudnunk tőlük. A riportokat pedig folyamatosan félbeszakították a szebbnél – szebb, pikkelyesek kapása, fárasztása.

 

IMG_1321A”Horgászat Nagykövete” díj átadása

Igazi horgász történelmi eseményen forgatott a HAZAI HORGÁSZ TV Magazin stábja. A MOHOSZ Velence-tavi Kirendeltségén – a Horgásztanyán és a Csónakkikötőben – rendhagyó úszós horgászversenyt és a “Horgászat Nagykövete” díj átadását rendezték meg. A meghívottak között az idei díj várományosai – Dr. Áder János köztársasági elnök, Cseh László úszó, és Reviczky Gábor színművész -, a tavalyi díjazottak –  Besenyei Péter műrepülő, Trokán Péter színművész, és Erdei Zsolt ökölvívó – valamint a magyar horgászsport kiválóságai – Walter Tamás, Erdei Attila, Nagy Attila, Tímár Gábor és a Mohosz megyei Szövetségeinek tagjai voltak. A jó hangulatú versenyről, és az azt követő a “Horgászat Nagykövete” díj átadó ünnepségről tudósítunk a júniusi HAZAI HORGÁSZ TV Magazinban.

 

HAZAI HORGÁSZ TV Magazin június 9-én, vasárnap 11 órakor, az ECHO TV csatornán!