Mixeljünk együtt! – Nyika Sándorral, a 2009-es év pontyfogó Bajnokával

A közelmúltban több feederbotot teszteltem egy szakmai anyag elkészítéséhez, és úgy gondoltam, hogy bizony illik alaposan behorgászni őket. Ehhez viszont kellett valami jobb fajta etetőanyag is!Az első teszteléses napomon a Big Carp új Fluoro etetőanyaga volt az egyik, amit kiválasztottam. A mixelésével, használatával kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani az Olvasókkal. Az “éles” bevetés Maconkán történt, és az 1-es szigeten nagyon sok halat fogtam vele. De menjünk csak sorjában!

Az "éles" bevetés Maconkán történt, és az 1-es szigeten nagyon sok halat fogtam vele

Az “éles” bevetés Maconkán történt, és az 1-es szigeten nagyon sok halat fogtam vele

Szedjük ki belőle a légmentesen lezárt kis zacskóban lévő többféle méretű illatosított-ízesített Technopufit! Majd az 1 kg aminosavat és fluoro anyagot is tartalmazó etetőanyagot, és az 500 ml ízesített kukorica-fluoro szirupot. Végül a kis tasak 5 g-os fluoro plazma-pordipet.

Bontsuk ki az etetőanyagot, és szórjuk bele egy vödörbe!

Bontsuk ki az etetőanyagot, és szórjuk bele egy vödörbe!

Bontsuk ki az etetőanyagot, és szórjuk bele egy vödörbe! Ha ez zárható fedelű, még jobb, mert praktikus. Hiszen így védi az etetőanyagot a kiszáradástól egy hosszabb, több napos horgászaton, esetleg nyári, 32 fokos melegben.

Érdemes kísérletezgetni!

Érdemes kísérletezgetni!

Az etetőanyaghoz öntsük hozzá a fél liter kukorica-fluoro szirupot! Normál esetben az 500 ml pont megfelelő állagúvá varázsolja. Ha viszont nem használjuk fel azonnal az egészet – csak a felét –, akkor a többi két és fél decit, vízzel is pótolhatjuk. Ekkor gyorsabban oldódik az etetőanyag. Érdemes kísérletezgetni!

A halak díjazták, és a parton egyik sem reklamált

A halak díjazták, és a parton egyik sem reklamált

Jó alaposan, csomómentesen keverjük el! Aki alapos, az át is rostálhatja. Én „lazább” voltam, de így is tökéletesre sikeredett, szerintem. Mert a halak díjazták, és a parton egyik sem reklamált.

Érdemes belemártani a vízbe

Érdemes belemártani a vízbe

Miután felcsaliztuk a horgot, érdemes belemártani a vízbe, hogy kissé benedvesedjen! Mert kell az a nedvesség…

Van egy kis tasak plazmadip a kombóban

Van egy kis tasak plazmadip a kombóban

… azért, hogy a plazmadip jobban meg tudjon tapadni a felületen. Van egy kis tasak plazmadip a kombóban is, de én inkább beszereztem egy normál kiszerelésű tégelyest (ami így, ilyen kiszerelésben külön is megvásárolható). Ehhez hozzá öntöttem a kombós kis tasak tartalmát, hiszen így nincs rendetlenség, nincs pocsékolás. Még valami! Érdemes egy pillantást vetni a kék vödörben lévő vízre. Egy kézmosás után – miután kikevertem az etetőanyagot – így beszíneződött. El lehet képzelni, milyen figyelemfelkeltő lehet a fenéken!

 Hadd felhősítsen!

Hadd felhősítsen!

Az etetőkosarat jó alaposan gyúrjuk meg az etetőanyaggal! Hadd felhősítsen!

 Gyertek halak!

Gyertek halak!

Így lesz tökéletes, így lesz bevetésre kész! Gyertek halak!

(szöveg és képek: Nyika Sándor )