Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin áprilisi adás

Az UtánKeresők nyílt napja / Természetfotó kiállítás / Interjú Kemény Dénessel

 

Az UtánKeresők Baráti Körének nyílt napja

SAM_1871Amikor április 6-án a Börzsöny szívében fekvő Királyháza felé autóztunk, még álmodozni is alig mertünk a tavasz beköszöntéről. Az Ipolyerdő Zrt. Kemencei erdészetének területén helyenként 30-40 centiméteres hótakaró fogadta stábunkat, valamint azt a negyven vadászt és 25 ebet, akik az UtánKeresők Baráti Körének meghívására eljöttek arra a vérebes hétvégére, amely a sebzett vad utánkeresésének fontosságára volt hivatott felhívni a figyelmet.

 

 

„Vadászat objektívvel” – Természetfotó kiállítás

Berényi_kukoricázásBerényi Csaba, Fekete Orsolya, és Mráz Edina 2013.május 4-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megnyíló „Vadászat objektívvel” című természetfotó kiállítása rendhagyó kulturális esemény. Stábunk az ötletgazda Berényi Csabával találkozott a napos, tavaszi időben varázslatos helyszínen:

…- „Célunk nem más, mint hogy hazánk nagyvadjainak életét a fényképezés eszközeivel kicsit közelebb hozzuk a modern világhoz, felnőttekhez és gyermekekhez egyaránt, hogy ezek a fenséges állatok megőrizhessék méltó helyüket az életünkben.” – magyarázta Csaba szenvedélyesen a kiállítás céljának egyik megközelítését.

 

Interjú Kemény Dénessel

_MG_5965Szorgalmas előkészületek után, és Schmidt Ildikó (SP – JAGD) szervezésének köszönhetően Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével készítettünk interjút. Elsősorban természetesen a vadászatról esett szó, de a vízilabda eredmények és a sportág előtt álló feladatok is témái voltak a sztorikat sem nélkülöző, jó hangulatú beszélgetésnek. A vadászat jelentőségéről így nyilatkozott:

„…Ahol vadásznak, ott van vadgazdálkodás, etetik, gondozzák az állatokat, szabályozzák az állományt. … Talán nekem jobban elhiszik, mint másnak, hogy vadászat közben is lehet etikusan viselkedni az állatokkal. … A természet megnyugtat, feltölt, kikapcsol, helyreállítja a belső egyensúlyomat. Sokszor találtam egy-egy taktikai feladvány megoldására csendes magányomban. A vadászat teljesen elfeledteti a munkát, vagy éppen új gondolatok születnek, melyek segítenek meghozni a jó döntéseket.” –

HAZAI VADÁSZ TV Magazin, április 28-án, vasárnap 11 órakor az ECHO Televízió csatornán!