M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/3. adás – 2024.01.21. vasárnap 16:45

– Fantasztikus képek, csodás történetek a természetfotóstól
– Régésztelep Regöly település határában
– Füvészkert műhely – A fonalfestés
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Árvizek
– Hazai tájak – Kaszó
– Erdő Ernő bácsi meséi – Téli vadetetés
– Vadvilág – Állatsereglet a téli határban

 

Fantasztikus képek, csodás történetek a természetfotóstól

Korábbi adásainkban már láthatták Szigeti Edit természetfotóst, aki egy csodálatos helyen él, önellátó gazdálkodást folytat, és ha fotózni támad kedve, téma akad bőven. Megannyi csodás kép, megannyi csodás történet, de vajon melyik Edit kedvenc témája?

Régésztelep Regöly település határában

Elfelejtett értékes tudás, a természettel való harmonikus együttélés és túlélés tudománya. Ezeket említhetjük meg a regölyi régésztelep kapcsán, melyet Cziráki Viktor kísérleti régész üzemeltet.

Füvészkert műhely – A fonalfestés

Korábbi adásunkban már ízelítőt kaptak kedves nézőink a fonalfonás korabeli technikáiról, ezúttal ismét ellátogatunk a Tolna vármegyében fekvő Nagyszékelyre, ahol tovább bővítjük ismereteinket a fonalfestés mozzanataival.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Árvizek

Az időszakonként kialakuló árvizek, ha csak egy-két hétig állnak fenn, nem okoznak nagyobb problémát a vízpart menti erdőségeknek. A vadállományra nézve azonban nagyobb veszélyeket rejt magában a megáradó vízfolyás.

Hazai tájak – Kaszó

Látogassunk el, a páratlan szépségű, terjedelmes méretű erdők ölelésében található „Somogy zöld szívébe”, Kaszóra, amely Somogy vármegye dél-nyugati részén mintegy 15.000 hektáron terül el.

Erdő Ernő bácsi meséi – Téli vadetetés

Télen és kora tavasszal, az erdőben élő állatok kevés táplálékot találnak maguknak a természetben. Ezért a vadászok szalmát, szénát, kukoricát és zabot visznek nekik az erdőbe.

Vadvilág – Állatsereglet a téli határban

Ahogy mi, emberek is magunk mögött hagytuk az elmúlt évet, nincsen ez másképp a vadállatoknál sem. A színes magyar vadállomány, megannyi csodájával együtt már javában készül az idei évre. Őzek, szarvasok, nyulak serényen keresik táplálékukat, hiszen – bár az évváltás megtörtént – még mindig a tél szűkössége az úr a természetben.

 

Premier műsorunkat 2024. január 21-én, vasárnap 16 óra 45 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!