M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/50. adás – 2023.12.17. vasárnap 16:15

– Minden idők legnagyobb dámtrófeájának története
– Vadvilág női szemmel – festménykiállítás Hatvanban
– Téli vadetetés a Bőszénfai Szarvasfarmon
– Füvészkert műhely – Kézi fonalfonás
– Vadvilág – Hazai vadjaink a hófedte tájon

 

Minden idők legnagyobb dámtrófeájának története

Minden idők legnagyobb pontszámú gyulaji dám trófeája született meg az idei barcogási időszakban. Az Országos Trófeabíráló Testület értékelése alapján a 221,47 pontszámú trófea még a korábbi rekorder, Kádár-dámbikát is megelőzi.

Vadvilág női szemmel – festménykiállítás Hatvanban

Vadvilág női szemmel – ezzel a címmel nyitottak kiállítást a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban, ahol 3 kiváló női festőművész alkotásait tekinthették meg a látogatók.

Téli vadetetés a Bőszénfai Szarvasfarmon

A téli időszak megnehezíti az állatok táplálékhoz való hozzájutását, így szükségessé válik az etetés. Ez a mozzanat nem csak a hazai, vadon élő állataink esetén szükséges, hanem a Bőszénfai Szarvasfarm állatállománya is igényli ezt.

Füvészkert műhely – Kézi fonalfonás

Tolna vármegye erdőkkel borított vidékén fekszik Nagyszékely község. Ide kirándulunk, ahol a természetközeli élet olyan formájáról ejtünk szót, melyre művészeti ágként is tekinthetünk. Egy helyi közösségben kreatív kézműves alkotások születnek. A műhely történetét az alapító meséli el, de a fonalfonás korabeli technikájába is bepillantást nyújt.

Vadvilág – Hazai vadjaink a hófedte tájon

Mostani vadvilág epizódunkban a fakó tájakat mutató képeinket félretesszük, hiszen ezúttal a fehér szín lesz a domináns. A hófedte erdőségek ugyan nekünk, embereknek szép látványt nyújtanak, de az állatok számára ez közel sem olyan örvendetes állapot. Meg kell küzdeni ugyanis minden falatért, hiszen a már így is kevés táplálékot, hó takarta be.

 

Premier műsorunkat 2023. december 17-én, vasárnap 16 óra 15 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!