M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/47. adás – 2023.11.26. vasárnap 16:40

– A Petesmalmi Vadászház története és festői környezete
– Ünnepi fotókiállítás és könyvbemutató Hatvanban
– Megemlékezés a II. világháború uzsai helyszínéről
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és erdő
– Vadasparki túra – Dámszarvas
– Vadvilág – Ködös ősz végi hangulatok

 

A Petesmalmi Vadászház története és festői környezete

Hazánk dél-nyugati térségébe látogatunk el, egészen konkrétan Lábod község vidékére. A Petesmalmi vadászház fogadta stábunkat, ahol a terület elhelyezkedéséről és a helyszín nevének eredetéről kaphattunk bővebb információt.

Ünnepi fotókiállítás és könyvbemutató Hatvanban

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum gazdag kiállítása már többször szerepelt műsorunkban. Most ismét visszatérünk a helyszínre, egy különleges ünnepi alkalom okán. Dr. Lipovszky György orvos, természetfotósnak készült meglepetés, akinek fotói joggal érdemlik meg, hogy a hatvani vadászati múzeum falai között állítsák ki őket.

Megemlékezés a II. világháború uzsai helyszínéről

A múlt akkor válhat jelenné, ha képesek vagyunk megőrizni nyomait. Ha vannak tárgyaink, emlékhelyeink vagy akár emlékeink, újra felidézhetjük az elillant múlt valóságát. Ebben a szellemben állított emlékhelyet a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. annak a német katonának, aki a II. világháború alatt az Uzsa település környékének erdeiben zajló harcokban esett el.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és erdő

A természet és a hit a legbensőbb kapcsolat. Gyakran kötjük össze a természet tisztaságát a hit erkölcsi tanításainak tisztaságával. A keresztény vallás is fontos inspirációt látott az erdőben.

Vadasparki túra – Dámszarvas

A dámszarvasok barcogási időszaka már több helyszínen befejeződött, azonban vannak kései dalnokok is, akik még hallatják hangjukat erdeinkben. A Budakeszi Vadaspark dámszarvasa sem tétlen, ő is megmutatta magát a nagyérdeműnek – mind hangban, mind küllemében.

Vadvilág – Ködös ősz végi hangulatok

Immáron eléggé megcsappant a napsütéses órák száma, egyre hamarabb bukik le a Nap a horizonton. A sejtelmes ködök is a határ megszokott látványává válnak. A természetfilmes nem lehet elégedetlen. A napnyugta színei megfestik az egyre szürkébb őszi tájat.

 

Premier műsorunkat 2023. november 26-án, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!