M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/45. adás – 2023.11.12. vasárnap 16:40

– Diabétesz és az erdei túra – Segítség az érintetteknek
– Vadasparki túra – Nyestkutya
– Hét Kenyér Ökofarm – Kenyérkészítés
– Gímtrófeaszemle az Uzsai Erdészetnél
– Országos Vizsla Főverseny – a vadászebek versenye

 

Diabétesz és az erdei túra – Segítség az érintetteknek

Mindannyian előszeretettel járjuk a Természetet, azonban van egy olyan egészségügyi probléma, amely akár egy erdei túra során is megmutatkozhat. Nevezetesen a diabétesz, melynek tüneteiről és kezeléséről fontos beszélnünk.

Vadasparki túra – Nyestkutya

A nyestkutya, bár a vadasparkokat látogató gyermekek egyik kedvence, sajnos nem őshonos hazánkban. Ebből kifolyólag sok problémát okozhat jelenléte a magyar erdők ökoszisztémájában.

Hét Kenyér Ökofarm – Kenyérkészítés

A kenyér ikonikus jelképe magyarságtudatunknak. A keresztény gondolkodásban is kiemelt fontosságú: a Biblia szerint Jézus kenyérrel táplált több ezer éhezőt.

Gímtrófeaszemle az Uzsai Erdészetnél

Idén októberben immár kilencedik alkalommal invitálta trófeaszemlére és vadászmisére a szakmai és civil érdeklődőket a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Az Uzsai Erdészet trófeaszemléjén 31 elejtett gímszarvas trófeáját mutatták be a közönségnek.

Országos Vizsla Főverseny – a vadászebek versenye

A vizslafajtákat társállatként tartják, hiszen egy barátságos, sokoldalú és gazdájáért odaadó kutya. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy ezeknek a vadászkutyáknak fontos szerepük van a vadászat során. Az Országos Vizsla Főverseny során három részből álló – mezei, vízi és erdei munka – versenyszámokban kell az ebeknek próbára tenni tudásukat.

 

Premier műsorunkat 2023. november 12-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!