M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/43. adás – 2023.10.29. vasárnap 16:40

– Vaddisznók a városban – Mit tehetünk ellene?
– Gímszarvas trófeaszemle a Lábodi Vadászerdészetnél
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Állami erdőgazdaságok
– Vadasparki túra – Nagy pele
– Hét kenyér ökofarm – Szőlőszüretelés
– Élet a szarvasfarmon – Szarvasetetésen jártunk…

 

Vaddisznók a városban – Mit tehetünk ellene?

A vaddisznó hazánk egyik legfontosabb nagyvadja. Napjainkra egyre gyakrabban előfordul, hogy vaddisznók jelennek meg lakott területeken is. A probléma természetesen nem csak hazánkat érinti, valójában Európa-szerte létező jelenségről van szó.

Gímszarvas trófeaszemle a Lábodi Vadászerdészetnél

Idén is eredményes volt az idény a SEFAG Zrt.-nél, így nagy érdeklődés övezte a társaság trófeaszemléjét, melyen összesen 180 trófeát mutattak be.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Állami erdőgazdaságok

A magyar erdők több mint fele, az állam tulajdonában van. Ezeket a területek részvénytársasági formában működő erdőgazdaságok kezelik. Feladatuk, a gazdasági hasznosítás mellett, a közjóléti funkciók és a természeti értékek védelmének biztosításából is állnak.

Vadasparki túra – Nagy pele

A nagy pele Európában mindenütt, leginkább sűrű erdőkben, parkokban, ligetekben található meg. Ugyan félénk rágcsáló, mégis gyakran előfordul lakott övezetek közelében.

Hét kenyér ökofarm – Szőlőszüretelés

Ha ősz, akkor itt az ideje a szüretnek, a szőlő-és borfesztiváloknak, egy finom pohár bor elfogyasztásának. A szőlő termesztésének és fogyasztásának története szinte egyidős a civilizáció történetével, ezért érdemes kiemelni annak szakrális vonatkozásait is.

Élet a szarvasfarmon – Szarvasetetésen jártunk…

Az elmúlt időszak aszályos időjárása miatt fontos a zárt kertek vadállományának kiegészítő takarmányozása. Ellátogattunk a Bőszénfai Szarvasfarmra, ahol lencsevégre kaptuk az etetés mozzanatait.

 

Premier műsorunkat 2023. október 29-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!