M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/42. adás – 2023.10.22. vasárnap 16:40

– Élet a szarvasfarmon – Csacsifogat összeállítás
– Gímszarvas trófeaszemle a festői Alsóperén
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály
– Hét kenyér ökofarm – Krumplibetakarítás
– Fenntartható visszafejlődés – Önkéntes munka a tanyán
– Vadvilág – Dámszarvasok az őszi ködben

 

Élet a szarvasfarmon – Csacsifogat összeállítás

A Bőszénfai Szarvasfarm szamarait korábban már bemutattuk. A mostani alkalommal egy szamárfogat összeállítására teszünk kísérletet. Bodor Sára állattenyésztővel megyünk ki a helyszínre, ahol a Tündike nevű szamár befogása lesz a feladat.

Gímszarvas trófeaszemle a festői Alsóperén

A Verga Zrt. az idei évben is megtartotta a gímszarvasbőgési idényt záró trófeaszemléjét, melynek a festői szépségű Alsópere adott otthont. A gímek agancsfelrakását nagyban befolyásolta az egyre aszályosabb nyarak megléte.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály

A víz hiánya súlyos gondokat jelent az erdő életében. Főleg az erdőfelújítási területek érzékenyek az aszályra. A zárt lombsátor alatt nehezebben szárad ki a talaj, így a kisebb növények, facsemeték is tovább bírják.

Hét kenyér ökofarm – Krumplibetakarítás

Korábbi műsorunkban megismerkedtünk a Hét Kenyér Ökofarm paradicsom termesztésével. Ezúttal a krumplibetakarítás kerül terítékre. Említést teszünk még a farm kukoricatermesztéséről is.

Fenntartható visszafejlődés – Önkéntes munka a tanyán

A ceglédi Tulipános tanya nem ismeretlen nézőink számára. Ezúttal azonban egy új oldaláról mutatjuk be a helyszínt, mégpedig egy önkéntes tevékenység kapcsán.

Vadvilág – Dámszarvasok az őszi ködben

Adásunkban a dámszarvasok legfontosabb évi eseménye után eredünk, vagyis a barcogás időszakáról teszünk említést. Filmes cserkelésünkön Kelet-Magyarország vidékeire kirándulunk, ahol a hajnali ködök mesebelivé varázsolják a tájat.

 

Premier műsorunkat 2023. október 22-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!