M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/41. adás – 2023.10.15. vasárnap 16:40

– Vadasparki túra – Gímszarvas
– Erdő Ernő bácsi meséi – Dámszarvas
– Hét kenyér ökofarm – Paradicsom betakarítás
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Korszerű talajvizsgálatok
– A csopaki Vadgasztro fesztiválon jártunk…
– Civil Kavalkád és véradás Szolnokon

 

Vadasparki túra – Gímszarvas

A gímszarvasbőgés időszakának vége felé vagyunk, éppen ezért nem hagyhatjuk ki a Budakeszi Vadaspark gímbikáját bemutatását sem.

Erdő Ernő bácsi meséi – Dámszarvas

A dámszarvasok olyan növényevő patások, melyek a gazdag aljnövényzetű erdőkben szeretnek élni. A bikák legfőbb ismertető jele a lapátszerűen kiszélesedő agancs, ezért lapátosoknak is nevezzük őket.

Hét kenyér ökofarm – Paradicsom betakarítás

A Hét Kenyér Ökofarmra látogatunk el, ahol az itteni zöldségtermesztés folyamatába nyerhetünk betekintést.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Korszerű talajvizsgálatok

Az erdők létesítésének és fenntartásának alapja, hogy kiszemelt termőhelyre megfelelő fafaj vagy fafajta kerüljön. Ma már gyors és pontos módszerek állnak rendelkezésre a talaj minőségének vizsgálatára.

A csopaki Vadgasztro fesztiválon jártunk…

Hazánk lelkes szakácsai mellett külföldi mesterséfek is ellátogattak Csopakra, ahol a Balaton Vadgasztrofesztivált rendezték meg. Az eseményen ínyenc falatokkal várták azokat, akik nyitottak voltak arra, hogy a vadhús különleges ízével megismerkedjenek.

Civil Kavalkád és véradás Szolnokon

Korábbi adásainkban már bemutattuk az Életjel mentőcsoportot, akik kutyás támogatással segítenek a bajbajutottakon. Velük is, illetve más civil egyesületek és szervezetek képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők a szolnoki Civil Kavalkád rendezvényének 20. évfordulóján. A program egyik témája a segítségnyújtás volt, melyet itt a helyszínen több formában is prezentáltak. Ennek keretében önkéntes véradásra is lehetőség volt, mellyel szintén támogatást adhattak az önkéntesek a rászorulóknak.

 

Premier műsorunkat 2023. október 15-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!