M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/34. adás – 2023.08.27. vasárnap 16:35

– Éneklés és szimfonikus zene a 20 éves Muzsikál az Erdőn
– Fák, Virágok – Változó éghajlat, új növények
– Fenntartható visszafejlődés – Szénabála kezelési módja
– Vadasparki túra – Vadmacska
– Korongvadász Világbajnokság egy Marsbéli tájon

 

Éneklés és szimfonikus zene a 20 éves Muzsikál az Erdőn

Előző adásunkban beszámoltunk a Muzsikál az Erdő rendezvény 20 éves évfordulójáról. Az esemény évente több alkalmat is kínál az érdeklődőknek, hogy a művészetek erejével közelebb kerüljenek az erdőhöz és önmagukhoz. Stábunk ismét csatlakozott a programhoz.

Fák, Virágok – Változó éghajlat, új növények

A klímaváltozás sajnálatos ténye napjainkban megkérdőjelezhetetlen. Az egyre inkább melegedő éghajlat egyes növények hazai jelenlétére is hatással van. Új fajok jelennek meg, melyekből néhányat a Jeli arborétumban is megtalálhat a látogató.

Fenntartható visszafejlődés – Szénabála kezelési módja

A ceglédi Tulipános tanyán ezúttal a – farm állatainak táplálását biztosító – széna kezelési módját mutatjuk be. Milyen formában kerül az ideszállított bála az állatok elé? Valamint, hogyan tárolják hosszabb távon a takarmányt? Ennek részleteiről beszélnek a házigazdák.

Vadasparki túra – Vadmacska

Vadasparki túra sorozatunkban már mutattunk be macskafélét. Akkor a hiúzról esett szó, most viszont a vadmacska kerül a figyelem középpontjába.

Korongvadász Világbajnokság egy Marsbéli tájon

A Magyarországi Vadászlövészek Egylete és a Vérteserdő Zrt. közreműködésével rendezték meg a 45. FITASC Korongvadász Világbajnokságot, amelyre 43 nemzet, közel 1100 versenyzője nevezett. Az indulók 6 kategóriában, egyéni és csapat szinten is megmérkőzhettek egymással. Ennek helyszínét a – szinte marsi tájat idéző – gánti bauxit bánya 8 különböző pályája biztosította.

 

Premier műsorunkat 2023. augusztus 27-én, vasárnap 16 óra 35 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!