M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/28. adás – 2023.07.16. vasárnap 16:35

– Vadasparki túra – Mosómedve
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Idegen betolakodók
– 105 éves a Csömödéri Állami Erdei Vasút
– Fenntartható visszafejlődés – Ültetés a permakultúrás kertben
– Élet az erdőben – Lepkekutatók a díszes tarkalepke nyomában
– Vadvilág – Élelemszerzés a forró július havában

 

Vadasparki túra – Mosómedve

Vadasparki túra sorozatunk most következő részében a Budakeszi Vadaspark mosómedvéjét mutatjuk meg, Nézőinknek. A látogatók egy látványetetésen is megismerkedhetnek vele.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Idegen betolakodók

Idegen területekről származó jövevényfajok évszázadok óta vannak erdeinkben. Ezek egy része rendkívül veszélyes, agresszíven terjedő úgynevezett invazív faj. Így erdeink – védelem hiányában – emberi segítségre szorulnak, ahol az erdész, maga a gyógyszer.

105 éves a Csömödéri Állami Erdei Vasút

Műsorunk folytatásában az ország nyugati szegletébe kirándulunk, ahol a Csömödéri Erdei Vasút 105 éves évfordulóját, és annak ünnepi eseményeit prezentáljuk.

Fenntartható visszafejlődés – Ültetés a permakultúrás kertben

A Tulipános tanya permakultúrás kertgondozását már korábbi műsorunkban megemlítettük. Ezúttal egy palántázási folyamat gyakorlati mozzanataiba engedünk betekintést.

Élet az erdőben – Lepkekutatók a díszes tarkalepke nyomában

A kunpeszéri táj gazdagsága nemcsak növényvilágában, hanem állatvilágában is megmutatkozik. Az előző adásunkban bemutatott díszes tarkalepke kapcsán, egy kutatócsoporthoz csatlakoztunk, akik ezt a fajt és életterét vizsgálják.

Vadvilág – Élelemszerzés a forró július havában

Hazai vadjaink táplálék után kutatva keresgélnek erdőn-mezőn, ahol a vegetáció ugyan gazdagnak mondható, azonban a júliusi forróság kissé csökkenti a bőséges kínálatot. Bár szerencsére közel sem akkora az aszály, mint a 2022-es esztendő folyamán.

 

Premier műsorunkat 2023. július 16-án, vasárnap 16 óra 35 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!