M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/21. adás – 2023.05.28. vasárnap 16:40

– Családi nap és faültetés Balatoncsicsó határában
– Fák, Virágok – Gróf Ambrózy-Migazzi István arborétuma
– Vadasparki túra – Gyimesi racka
– Élet az erdőben – Az erdős sztyepp aljnövényzet
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége
– Élet a szarvasfarmon – Gímszarvas borjú született

 

Családi nap és faültetés Balatoncsicsó határában

A fenntartható erdőgazdálkodással megőrizhetőek természeti értékeink. Éppen ezért roppant fontos, hogy erdeink gyarapításába a legfiatalabb generációt is bevonjuk. Különleges, faültetéssel egybekötött családi napon vehettek részt kicsik és nagyok a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából. Az országfásítási program részeként megvalósuló csemetetelepítés Balatoncsicsó községhatárában valósult meg.

Fák, Virágok – Gróf Ambrózy-Migazzi István arborétuma

”Mennyivel boldogabb a névtelenség, mint a rang és az istenverte társadalmi kötelezettségek. Ezért gondolom, hogy a rám maradt vagyonnak csak úgy adok értelmet, ha elvetem.” Gróf Ambrózy-Migazzi Istvánt, a Jeli Arborétum megteremtőjét rabul ejtették a világ változatos botanikai csodái. Síremlékén jelmondata olvasható: ”SEMPER VIREO – Örökké zöldellek.”

Vadasparki túra – Gyimesi racka

A gyimesi racka a hegyvidéki juhok legegyedibb képviselője. Ismerkedjünk meg ezzel a különleges fajjal Vadasparki túra sorozatunk újabb epizódjában.

Élet az erdőben – Az erdős sztyepp aljnövényzet

Ismét visszatérünk a Peszéri-erdőbe, ahol ezúttal az erdősztyepp aljnövényzet jellegzetes természeti értékeit vesszük górcső alá.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége

Az egyik legfontosabb jellemzője egy erdőnek, hogy állapota mennyire hasonlít az ott korábban élt természetes életközösségéhez, az őserdőjéhez. A természetes erdőben a biológiai folyamatok szabadon érvényesülnek az emberek beavatkozása nélkül.

Élet a szarvasfarmon – Gímszarvas borjú született

A tavasz és a nyár igazi hírnöke, azaz egy bájos gímszarvas borjú látta meg a napvilágot pár nappal ezelőtt a Bőszénfai szarvasfarmon.

 

Premier műsorunkat 2023. május 28-án, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!