M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/14. adás – 2023.04.09. vasárnap 16:40

– Vadasparki túra – Dámszarvas
– Fák, Virágok – A tavaszi hagymás növények
– Szemétszedés a Paprikás-pataknál
– Tavaszi nyitás a Pákozdi Pagonyban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tavaszi munkák az erdőben
– Vadvilág – Április kezdetének színei a határban

 

Vadasparki túra – Dámszarvas

Korábbi adásunkban a Budakeszi Vadaspark aranysakálját mutattuk be. Vadasparki túra sorozatunk folytatásában ezúttal a dámszarvasokról ejtünk szót.

Fák, Virágok – A tavaszi hagymás növények

A berobbanó tavasz ébreszti a természetet. Nemcsak az állatvilágban látványos a változás, hanem a növényvilág képviselőinél is. „Fák, virágok” című sorozatunkban a Jeli Arborétum területéről jelentkezünk, ahol olyan növényeket mutatunk be, melyeket otthoni kertjeinkben is elültethetünk. Most a tavaszi szezon virágaival kezdünk.

Szemétszedés a Paprikás-pataknál

A Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület eseményein a résztvevők, a téli időszak során, hideg vízbe mártózással segítik testük természetes egészségét. Az eseményeik egyik helyszíne a solymári Paprikás-patak, vízeséssel, kanyargós patakmederrel tarkított vidéke. Sajnos a területen az elmúlt hónapok során igencsak megszaporodtak a szemétkupacok, ezért a helyszín megtisztítására vállalkoztak az Egyesület tagjai.

Tavaszi nyitás a Pákozdi Pagonyban

A Pákozdi Pagony területére stábunk már több alkalommal is ellátogatott. Most újfent megtekintettünk a helyszínt, ahol a vadaspark állataival ismerkedtünk meg, egy látogatócsoporthoz csatlakozva.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Tavaszi munkák az erdőben

Az erdészek fő célja, hogy minden kitermelt erdő helyén, rövid időn belül, ismét újulat növekedjen. Munkájuk egy részét, éppen ezért, tavasszal végzik, a jövő erdeinek szolgálatában.

Vadvilág – Április kezdetének színei a határban

Az április – mint szokása is – biztosan mindent megtesz majd azért, hogy amit csak lehet, összezsúfoljon négyhetes átmenetiségébe. Telet, tavaszt, nyarat, havat és szikrázó napsütést, szélvihart és balzsamos melengető perceket – a Természet minden évben várt, és soha meg nem unható újjászületésének immár kétségbevonhatatlan bizonyítékát.

 

Premier műsorunkat 2023. április 9-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!