M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/12. adás – 2023.03.26. vasárnap 16:40

– Koloska-völgy – Vadaspark és szakrális központ
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és erdő
– Megnyitott a felújított Almamelléki kisvasút
– Agancshullajtás idején… – kitekintő a Bőszénfai Szarvasfarmon
– Várja látogatóit a felújított Kinizsi-vár
– Vadvilág – “A március külön évszak”

 

Koloska-völgy – Vadaspark és szakrális központ

A Balaton és környéke igen kedvelt kirándulóhely. Ennek okán most egy olyan helyszínt mutatunk, ahova a természetkedvelő turista bátran ellátogathat, hiszen a Koloska-völgy egy teljes, testi-lelki feltöltődést kínál. Ha az állatvilágról van szó, akkor a helyi vadaspark, ha szakrális központról, akkor a Gyermek Jézus kegyhely várja a kirándulót.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Vallás és erdő

A természet és a hit a legbensőbb kapcsolat. Gyakran kötjük össze a természet tisztaságát a hit erkölcsi tanításainak tisztaságával. A keresztény vallás is fontos inspirációt látott az erdőben.

Megnyitott a felújított Almamelléki kisvasút

Hazánk egyik legszebb erdei kisvasútja a Zselicben található, Almamellék és Sasrét között. A több mint százhúsz éves kisvasutat, becenevén a „Zselici Csühögőt”, a Mecsekerdő Zrt. a tavaly év során teljeskörűen felújította. A szerelvények már elindultak; újra menetrend szerint szállítják a kisvasutazni vágyókat.

Agancshullajtás idején… – kitekintő a Bőszénfai Szarvasfarmon

Az év eleji időszak mozgalmasnak mondható a szarvasféléknél, ugyanis – fajtól függően, különböző időszakokban – ilyenkor hullajtják le agancsaikat. A Bőszénfai Szarvasfarmra látogattunk, ahol az agancshullajtás folyamatáról érdeklődtünk.

Várja látogatóit a felújított Kinizsi-vár

Újra megnyitott a nagyvázsonyi Kinizsi-vár a három éven át tartó felújítási munkálatokat követően. A megvalósult beruházásnak köszönhetően új turisztikai attrakcióval bővült a balatoni régió. Nézzük meg, mit is rejt jelen állapotában a Vár az érdeklődők számára.

Vadvilág – “A március külön évszak”

A meleg vörösek, aranyló sárgák ezúttal már nem a búcsúzást, az érett év hamarosan bekövetkező végét jelentik. Energiát és lendületet adnak,  a születés élményét hordozzák. Fény-előleg a március, mely kijelöli az új, ismét életre kelő hatalmas természeti színpad dimenzióit.

 

Premier műsorunkat 2023. március 26-án, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!