M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/11. adás – 2023.03.19. vasárnap 16:40

– Vadasparki Túra – Az aranysakál
– Tavaszi felfrissülés a Bagolyvár Vadasparkban
– Élet az Erdőben – Tavaszkezdet a Peszéri-erdőben
– Irodalom és festészet – kiállítás a Zichy majorban
– Vadvilág – Elhullajtott agancs a mezőn
– A Víz- és az Erdők Világnapja – Együtt a Természetért

 

Vadasparki Túra – Az aranysakál

Új sorozat indul műsorunkban, melyben a Budakeszi Vadasparkban lakó állatokat mutatjuk be. Természetesen nemcsak azokat, akiknek a park területén található az otthonuk, hanem vadon élő társaikról is bővebb információt kínálunk, az elkövetkező percekben.

Tavaszi felfrissülés a Bagolyvár Vadasparkban

Hamarosan beköszönt az enyhébb idő, hiszen a tavaszias időjárás már fel-fel bukkan a Kárpát-medencében. A tél végi, tavasz eleji munkálatokba és a helyi állatsereg mindennapjaiba pillantunk most be a szolnoki, Bagolyvár Vadasparkban tett látogatásunk során.

Élet az Erdőben – Tavaszkezdet a Peszéri-erdőben

A Kunpeszéri-erdő, a helyi erdészek és a nemzeti park munkatársainak kitartó tevékenysége okán, nagy részben megtartotta egykori ősi állapotának formáját. A munka azonban évről-évre folytatódik, akárcsak az évszakok körforgása. A kezdődő új évkör, vagyis a beköszöntő tavasz indítja ezt a sorozatunkat, melyben a helyszín dinamikusan változó környezetét mutatjuk be.

Irodalom és festészet – Kiállítás a Zichy majorban

A természeti környezet és a lelkiség szorosan összekapcsolódhat egymással. Korábbi műsorainkban mutattunk már olyan művészeket, akiket a természet ihletett meg, legyen szó akár a zene, akár a festészet műfajáról. Ezúttal az irodalom világába kirándulunk, egy verseskötet, valamint az ennek nyomán megfestett képi illusztrációk kapcsán.

Vadvilág – Elhullajtott agancs a mezőn

Elhullajtott agancs a mezőn – mindennapi látvány így március közepe felé, hiszen itt is van már az ideje annak, hogy új fejdíszek fejlődjenek ki a 2023-as őszi gímszarvasbőgés leglátványosabb elemeiként.

A Víz- és az Erdők Világnapja – Együtt a Természetért

Március 21. és 22. a Víz- és az Erdők Világnapja. Víz és Erdő nélkül nincs civilizáció. Vigyázzunk rájuk, hisz nélkülük nincs jövőnk!

 

Premier műsorunkat 2023. március 19-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!