M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/10. adás – 2023.03.12. vasárnap 16:40

– Balatoni frissítés, testnek-léleknek
– Diabéteszes gyermekeknek segít a Szurikáta Alapítvány
– Kulturális összetartás – az Újkazinci Baráti Kör
– Vadászok jótékonykodtak Veszprémben
– Életmentés a földrengés sújtotta Törökországban

 

Balatoni frissítés, testnek-léleknek

A Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület első látásra ugyan extrém formában, de kívül-belül frissítő hatású csobbanással kapcsolódik újra a természethez, gyakran nulla fokhoz közeli vízben. Idén az egyesület vállalkozott a 3. Téli Balaton-átúszás szervezésére, melynek kvalifikációs úszáspróbái zajlanak.

Diabéteszes gyermekeknek segít a Szurikáta Alapítvány

A Szurikáta Alapítvány 2014-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy megkönnyítse a diabéteszes gyermekek és fiatalok családjainak mindennapjait. Az Alapítvány elnöke és mind a mai napig fő hajtómotorja, Kocsisné Gál Csilla, lánya diagnózisakor szembesült a diabéteszellátás hiányosságaival, valamint a cukorbetegséggel kapcsolatos tévhitekkel.

Kulturális összetartás – az Újkazinci Baráti Kör

A szabadidő hasznos eltöltése igényes, szórakoztató programokkal, valamint baráti kapcsolatok ápolása. Ezek a legfontosabb sajátosságai az Újkazinci Baráti Körnek, mely napjainkban már nem csak Kazincbarcika, hanem a régió társadalmi, valamint kulturális szövetének elengedhetetlen része.

Vadászok jótékonykodtak Veszprémben

A Veszprém Vármegyei Vadászkamara minden évben fontos feladatának tekinti, hogy jótékony kezdeményezéseket valósítson meg. A vadásztársadalom példaértékű összefogása révén a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház idén jelentős összeget fordíthat egészségügyi fejlesztésre. Ünnepélyes keretek között adták át a nem mindennapi, több mint öt és fél milliós összeget.

Életmentés a földrengés sújtotta Törökországban

A törökországi és szíriai földrengések során a magyar mentőcsapatok kivételes munkabírásukkal, tettrekészségükkel mutattak példát a világnak. Ezen alakulatokat két szolnoki életmentő, valamint kutyáik is segítették: Kröpfl Erzsébet és Szolka, valamint Turi László és Smile. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a mentőcsoport többi tagjáról és négylábú segítőikről sem.

 

Premier műsorunkat 2023. március 12-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!