M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2023/04. adás – 2023.01.29. vasárnap 16:40

– Próbaüzem a Mecsek Discovery Centerben
– A vadfotózás mestersége – filmen és könyvben
– Erdő Ernő bácsi meséi – A természetfotózás
– Gyógynövény percek – Cékla
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Fenntartható erdőgazdálkodás
– Vadvilág – Téli időszak – régen és most

 

Próbaüzem a Mecsek Discovery Centerben

Elkezdődött a próbaüzem a Mecsek Discovery Centerben, amely 2023 márciusában nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A horvát-magyar együttműködésben megvalósuló nemzetközi ökoturisztikai fejlesztés a Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházása.

A vadfotózás mestersége filmen és könyvben

Műsorunk állandó rovata a „Mindennapi vadvilág” elnevezésű pár perces kis epizód, mely méltán népszerű Nézőink körében. A felvételeket készítő vadfilmes kollégánkat, Blaumann Ödönt már bemutattuk adásunk korábbi részeiben, ezúttal viszont megjelenő könyve okán látogattunk el hozzá.

Erdő Ernő bácsi meséi – A természetfotózás

A természetfotósok a világ legtürelmesebb fotóriporterei. Kizárólag a természetet, annak félénk lakói, érdekes jelenségeit fényképezik.

Gyógynövény percek – Cékla

Ebben a részben a cékla egészségre gyakorolt hatásait mutatjuk be. Akár önmagában, akár más gyümölccsel fogyasztva kellemes ízeket kaphatunk, egyben egy vitaminbombát készíthetünk magunknak.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Fenntartható erdőgazdálkodás

Erdészgenerációk sora gondozhat egy kijelölt területet, melynek fenntartása kemény munkát követel. Szükség is van az emberöltőket átölelő munkafolyamatra, hisz erdőségeink állapota csak ily módon tartható fent.

Vadvilág – Téli időszak – régen és most

Eddig legalábbis sajátos az idei, télnek csak jóindulattal nevezhető évszak. Miközben hidegrekord dőlt Szibériában, idehaza a mínuszokat is alig karcolja a hőmérséklet, tavasziasan enyhe időjárás jellemzi az év kezdetét. Az igazán komoly nagy telek száma rohamosan fogyatkozik. A 2011-12-es meg a 15-ös volt talán az utolsó, valóban keményebb időszak, amikor heteken át -15 fok körül tanyázott a hőmérséklet.

 

Premier műsorunkat 2023. január 29-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!