Ajánló – Reviczkyvel az Erdőben – Natúrparkok II. évad az M5 TV-n – 2023.01.28-án, szombaton 15:50 órakor – Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark !

Szabadka virágoskertjétől Arany Bácskáig – Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark

A Duna-Tisza közén, hazánk déli, szerb határ menti térségében 12 település, többek között Tompa, Ásotthalom és Kelebia együttműködésével jött létre a Felső Bácska-Homokhát Natúrpark Egyesület.  A terület gazdag történelmi emlékekben, a Rózsa Sándor betyárkirály emlékét őrző uzsafák vidéke, biológiai sokszínűségét a csak itt fellelhető földikutya populáció is emeli, régen az Arany Bácska névvel illették.

A Felső Bácska Homokhát Natúrpark látszólag nem a nagy attrakciók, a turistatömegeket csalogató grandiózus tájképi vagy épített örökségi élmények vidéke. Ez a natúrpark szemet, fület, elmélyült figyelmet, tudást, előzetes felkészülést kíván, ha értékeit a maguk jelentőségében akarjuk látni. De ha ezzel az alázattal és őszinte érdeklődéssel érkezünk, különleges világ tárul fel előttünk, olyan egyedi élmények lehetőségével, melyeket semmilyen más, látszólag látványosabb terület sem képes pótolni.

ttps://mediaklikk.hu/m5/