M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/47. adás – 2022.11.19. szombat 16:55

– Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért
– Ritók Lajos alkotóműhelyében jártunk…
– Gyógynövény percek – Körömvirág kenőcs készítése
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az avar
– Vadvilág – Novemberi ködök, induló vaddisznó búgás

 

Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért

A természeti kincsek bemutatása és megóvása mellett legalább ilyen fontos a társadalom, az emberi értékek védelme. Az elkövetkező percekben, a közeledő karácsonyi ünnepekre gondolva, egy olyan adventi adományozási akciót mutatunk be, melyet a Civil Közösségi Szolgáltató Központok szerveztek a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai óvodák, iskolák és gyermekotthonok számára.

Ritók Lajos alkotóműhelyében jártunk…

A természeti környezetünk megörökítése számos formában lehetséges. Akár fotóról, akár festményről legyen szó, lélekemelő az alkotás folyamata. Ezúttal Ritók Lajos grafikus- és festőművészt látogattuk meg tiszadobi műhelyében. A művész korábban a párizsi Louvre Múzeumban is kiállíthatta már elkészült alkotásait.

Gyógynövény percek – Körömvirág kenőcs készítése

Ebben a részben a körömvirág jótékony hatásait mutatjuk be, valamint megmutatjuk a belőle elkészíthető kenőcs munkafolyamatait is.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az avar

Bár mindenki azt gondolja, hogy az avar a lehullott őszi falevelek erdei szőnyege, valójában ez a haraszt. Az avar az aszott, kiszáradt mezei fű elnevezése, amit nem kaszáltak le.

Vadvilág – Novemberi ködök, induló vaddisznó búgás

Titokzatos ködök nehezítik, de egyben szépítik is a természetfilmes lehetőségeit, hiszen a november, filmezés szempontjából az egyik legérdekesebb hónapunk. Ekkor kezdődik a vaddisznók párzási időszaka is, vagyis a búgás.

Premier műsorunkat 2022. november 19-én, szombaton 16 óra 55 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!