M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/37. adás – 2022.09.10. szombat 16:55

– Országos Vadásznap a tiszadobi Andrássy-kastélyban
– Kastélykörút – a Szirmay-Waldbott rezidencia mindennapi élete
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei életközösség
– Természeti erőforrások az Őrjeg- és Szőlőhegyei Natúrparkban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A szarvasbőgés
– Vadvilág – A gímszarvasok erdei koncertje

 

Országos Vadásznap a tiszadobi Andrássy-kastélyban

Az Országos Vadásznap több mint 20 éves történetében első ízben érte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az a megtisztelő feladat, hogy otthont adhat a rangos eseménynek. Nem is akármilyet, ugyanis a tiszadobi Andrássy-kastély és környezete szolgálta a mesés helyszínt.

Kastélykörút – a Szirmay-Waldbott rezidencia mindennapi élete

Kastélykörutunk következő állomása a tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély. A kastély kiállításának középpontjában az egykori nemesi rezidencia hétköznapjainak és ünnepeinek bemutatása áll. A korhűen rekonstruált, a századfordulót megidéző termeken végig haladva minket is magával ragad a kastély hangulata.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdei életközösség

Az erdő nem a fák összessége, hanem a világ legösszetettebb életközössége. Nagyon sok féle lény él az erdőben, az erdőből. Mind részei az erdei életközösségnek; az ott zajló folyamatok cselekvő alanyai.

Természeti erőforrások az Őrjeg- és Szőlőhegyei Natúrparkban

Ismerkedjünk meg az Őrjeg- és Szőlőhegyei Natúrpark egyik legfontosabb természeti erőforrásával: a helyi erdőkben rejlő lehetőségekkel.

Erdő Ernő bácsi meséi – A szarvasbőgés

A szarvasbőgés a gímszarvasok szerelmes időszaka, amikor megszállja őket a párválasztási és szaporodási ösztön. Minden évben augusztus végén, szeptemberben van és ekkor a bikák vad csatározásokat folytatnak a tehenek kegyeiért.

Vadvilág – A gímszarvasok erdei koncertje

Ezúttal Baranyában kalandozunk, látogatásunknak pedig nyomós oka van: elindult az idei őszi szarvasbőgés, mely a hazai erdők látványos, és egyben felettébb hangos különlegessége.

 

Premier műsorunkat 2022. szeptember 10-én, szombaton 16 óra 55 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!