M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/32. adás – 2022.08.06. szombat 17:45

– Boros Misi zongoraművész erdei koncertje Sástón
– Kastélykörút – A Keszthelyi Helikon Kastély és könyvtára
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben
– Vadvilág – A Decsi-Nagy-Holt-Duna érintetlen világa
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vidra
– Gasztro percek – Betyárgulyás Rimóczi módra

 

Boros Misi zongoraművész erdei koncertje Sástón

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat egy újabb eseményére kirándulunk, mégpedig a Mátrai Művészet Napok keretében, Sástón megrendezett erdei koncert helyszínére. Itt Boros Misi Junior Príma díjas zongorista ajándékozta meg az egybegyűlt nézőközönséget zenei játékával.

Kastélykörút – A Keszthelyi Helikon Kastély és könyvtára

Ahogy adásaink korábbi epizódjaiban, úgy ezúttal is, betekintést adunk Magyarország legszebb kastélyainak életébe. Műsorunk mostani részében stábunkat a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum festői környezete és épületegyüttese fogadta.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben

A magyar erdők, különlegességük és természetességük folytán kiemelt figyelmet és jelentős anyagi támogatást kapnak az Európai Uniótól.

Vadvilág – A Decsi-Nagy-Holt-Duna érintetlen világa

A gemenci erdő egyik legérintetlenebb része a Decsi Nagy Holt Duna, nagyjából a legendás ártéri rengeteg közepe táján. Hatalmas, 180 fokban visszaforduló,  patkó alakú lefűződött rész az egykor erre kalandozó Dunából. Mint minden ág, a decsi is igazi gyűjtőpontja a vízi és erdei világ seregnyi képviselőjének.

Erdő Ernő bácsi meséi – A vidra

A vidra egy játékos, részben vízi ragadozó, amely virtuóz sebességgel üldözi a halakat, emellett pézsmapockot, rákokat, rovarlárvát is zsákmányol. Gyönyörű áramvonalas alakja van, lábai közt úszóhártyák feszülnek.

Gasztro percek – Betyárgulyás Rimóczi módra

Ez az étel a magyar konyha éke, minden alapanyaga hazánkban fellelhető. Megtalálható benne a magyar fokhagyma, ennek felejthetetlen íze, aromája. Pörkölt készítés, szakaszos párolással; hozzáadjuk a burgonyát, a felkockázott zöldségeket és a főtt füstölt csülköt. Kevés füstölt lével felengedjük. Levesbetétként pirított lebbencset adunk hozzá, tálaláskor egy kis tejfölt helyezünk rá. Jó étvágyat!

 

Premier műsorunkat 2022. augusztus 6-án, szombaton 17 óra 45 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!