M5 TV – Gasztro percek – Eszterházy szarvasragu – 2022/31. adás – 2022.07.30.

A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleken bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A finomra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott leveszöldséget ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd paprikával fűszerezzük, liszttel szórjuk és felöntjük egy kis vízzel. Az elősütött rostélyos szeleteket az így kapott mártásba helyezzük, és puhára pároljuk. Ezután citrommal ízesítjük, majd tejfölt keverünk hozzá és felforraljuk. Tökmagos lebbenccsel tálalom. Jó étvágyat!

 

4 szelet szarvas rostélyos

bors
5 dkg vaj
25 dkg leveszöldség
1 hagyma
2 db sárgarépa
1 evk liszt
1 db babérlevél
1/2 citrom
1 evk kristálycukor

0,20 kg lebbencs
0,15 kg tökmag
2 dl l tejföl