M5 TV – Gasztro percek – Savanyú vetrece – 2022/29. adás – 2022.07.16.

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük, majd felöntjük borral és 1 liter vízzel. Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánssá tesszük. Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá. Jó étvágyat!

 

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
  • Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 kiskanál liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • mustár és citrom ízlés szerint
  • burgonya