Reviczkyvel az Erdőben – Hazánk natúrparkjai – I.évad – 2 epizód – Hét Patak Gyöngye Natúrpark – 2022.07.09 szombat 15:40 óra M5 TV

Élmények világa – Hét Patak Gyöngye Natúrpark

A Mecsek északi részén, a komlói járásban lelhetjük meg Szalatnak települését. Az eredendően sváb, német ajkú községet kevesebb mint 300-an lakják és ha lehet tiszta levegőjű, romantikus, természetközeli időtöltésre módot nyújtó hely az országban, ez mindenképp az. Majd pedig tovább egy házzal, a szomszédos Kárász községbe, ahol bevetjük magunkat a baranyai rengetegbe. Baranya északi részének e piciny falvai csak méretükben mondhatók kicsinek. Ötleteiket tekintve akár világelsők is lehetnek, például Alsómocsoládon. A település legnagyobb attrakcióinak egyik egyértelműen a repülőgép szimulátor, s noha több milliárdos mozgatóberendezés nincs alatta, hitelessége vetekszik az igazi repülés élményével.

Hét Patak Gyöngye Natúrpark. Ha a térképre nézünk, zsákfalvakat, csöppnyi településeket, világvégi helyeket látunk. Ha azonban az egy négyzetkilométerre eső ötletek, szellemes megoldások, a semmiből is értéket teremteni képes gondolkodásmód sikerét keressük, Baranya északi részére ugyancsak érdemes ellátogatnunk. E térség is azt bizonyítja: nem lehet az országnak olyan szeglete, ahol ne volna lehetséges értékként megélni az akár szegényes adottságokat. Csakis rajtunk múlik: segélyek helyett jó ötletekkel sikerül e felemelnünk akár legszegényebb településünket is.